tromaktiko: Τελευταία ενημέρωση: Έκρηξη υδρογόνου στον αντιδραστήρα Νο 3 στην Fukushima, απομακρύνεται ο 7ος Στόλος…

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Τελευταία ενημέρωση: Έκρηξη υδρογόνου στον αντιδραστήρα Νο 3 στην Fukushima, απομακρύνεται ο 7ος Στόλος…



Το σύστημα ψύξης στον χτυπημένο από τον σεισμό αντιδραστήρα Νο. 2 του Σταθμού Παραγωγής Πυρηνικής Ενέργειας Fukushima No. 1, έχουν βγει εκτός λειτουργίας. Αυξάνονται έτσι οι φόβοι για νέα έκρηξη στο εργοστάσιο μετά την έκρηξη στον αντιδραστήρα No. 3.

Η τελευταία έκρηξη υδρογόνου στον αντιδραστήρα Νούμερο 3 στον σταθμό παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην Fukushima είναι η νεότερη εξέλιξη σε μια διαδικασία που κρατά τη διεθνή κοινότητα σε επαγρύπνηση…

Σε συναγερμό η Tokyo Electric Power Co…
Το πρωί είχαμε μια έκρηξη στον αντιδραστήρα με Νο. 3 στο Fukushima No. 1 εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 11 ατόμων αλλά δεν επηρεάστηκε το κέλυφος που απομονώνει τον πυρηνικό αντιδραστήρα, αναφέρει η Υπηρεσία Πυρηνικής ασφάλειας της ιαπωνικής κυβέρνησης και επιβεβαιώνει ο διαχειριστής του σταθμού.
‘‘Κρίνουμε πως η πιθανότητα να διαχυθεί ραδιενεργό υλικό είναι μικρή,’’ είπε ο αρμόδιος του ιαπωνικού υπουργικού συμβουλίου, κος Yukio Edano σε συνέντευξη τύπου, προσθέτοντας πως η έκχυση θαλασσινού νερού θα οδηγήσει στην ψύξη του αντιδραστήρα No.3 συνεχίζεται.
Το συμβάν έλαβα χώρα στις 11:01 πρωί, ώρα Ιαπωνίας και είχε σαν αποτέλεσμα την έκρηξη της οροφής και των τοιχίων στο κτίριο όπου βρίσκεται η κατασκευή που απομονώνει τον αντιδραστήρα. Αιτία ήταν η έκρηξη υδρογόνου που είχε συμβεί στον αντιδραστήρα No. 1 το Σάββατο και αναμένονταν να ακολουθήσει ο αντιδραστήρας No. 3 όπως και έγινε.
Η τελευταία έκρηξη ώθησε την αρμόδια υπηρεσία (Nuclear and Industrial Safety Agency) να παροτρύνει σε 500 περίπου κατοίκους και σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων να βρεθούν σε κλειστά κτίρια.
Η Ιαπωνική ΔΕΗ – Tokyo Electric Power Co (TEPCO), που διαχειρίζεται το εργοστάσιο, είπε πως 11 μέλη, εργάτες και στρατιωτικό προσωπικό της Δύναμης Άμυνας της Ιαπωνίας (Self-Defense Forces), έχουν τραυματιστεί.

Επίπεδα ακτινοβολίας
Τη Δευτέρα η ακτινοβολία στην γύρω περιοχή του εργοστασίου πέρασε πάνω από το όριο των 500 micro sievert την ώρα σε δύο τοποθεσίες, με μέτρηση 751 micro sievert στην πρώτη τοποθεσία και στις 2:20 π.μ και την δεύτερη με 650 στις 2:40 π.μ, σύμφωνα με την αναφορά.

Οι ωριαίες ποσότητες είναι περισσότερο από τα 1,000 micro sievert, επίπεδο ετήσιας ακτινοβολίας στην οποία εκτιθέμεθα σε ένα έτος. Η μεγαλύτερη μέτρηση ήταν στα 1,557.5 micro sievert στην Κυριακή…

Και ο 7ος Στόλος στην περιοχή…
Ο αμερικανικός 7ος Στόλος είπε πριν λίγη ώρα πως έχει μετακινήσει πλοία του μακριά από την περιοχή που επλήγη μετά την μέτρηση χαμηλού επιπέδου ακτινοβολίας. Ο στόλος ανέφερε πως αιτία ήταν ο καπνός από τον Σταθμό Παραγωγής Fukushima Dai-Ichi.
Το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan ήταν στα 160 χιλιόμετρα από τις ακτές όταν τα όργανα του ανίχνευσαν την ακτινοβολία που μετρήθηκε όση η φυσιολογική ακτινοβολία ενός μηνός…

























http://www.gadgetfreak.gr/?p=31563
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!