tromaktiko: Πτώση 3,1% για το αργό

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Πτώση 3,1% για το αργό



Πτώση 3,1% για το αργόΠτώση κατέγραψε η τιμή του αργού στις συναλλαγές της Παρασκευής μετά τον καταστρεπτικό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ...
στην Ιαπωνία, την τρίτη μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα αργού πετρελαίου στον κόσμο.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει λάβει κανένα αίτημα από την Ιαπωνία για την παροχή έκτακτης βοήθειας με τη διαχείριση των αποθεμάτων πετρελαίου της χώρας μετά τον καταστρεπτικό σεισμό και το τσουνάμι 10 μέτρων που ακολούθησε.
"Ορισμένα διυλιστήρια έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους, ενώ ένα διυλιστήριο έχει παραδοθεί στις φλόγες", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Υπηρεσία. "Η IEA παραμένει σε ετοιμότητα να παρέμβει, αν και δεν διακρίνουμε την ανάγκη για κάποια παρέμβαση προς το παρόν".
Το αργό παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε 1,5%, ή 1,54 δολ, στα 101,16 δολ. το βαρέλι, στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, έχοντας απώλειες 3,1% στην εβδομάδα.
Αναλυτές σημειώνουν ταυτόχρονα ότι η διακοπή της λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων ενέργειας στην Ιαπωνία λόγω του σεισμού θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο για το διάστημα που οι πυρηνικοί σταθμοί θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της JP Morgan θα χρειαστούν περίπου 240.000 βαρέλια την ημέρα για να καλυφθεί το έλλειμμα των 11γιγαβάτ από τους πυρηνικούς σταθμούς που φέρεται σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.
Την ίδια στιγμή οι εξελίξεις στον αραβικό κόσμο συνεχίζουν να συγκεντρώνουν την προσοχή των επενδυτών με τους αναλυτές να προειδοποιούν για νέο ράλι των τιμών αν επεκταθούν οι ταραχές και στη Σαουδική Αραβία.
Στη Λιβύη οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμενων του Μουάμαρ Καντάφι και των αντικαθεστωτικών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στη Σαουδική Αραβία καθώς για σήμερα, Παρασκευή, ακτιβιστές διοργανώνουν μέσω του διαδικτύου την "Ημέρα της Οργής" με αίτημα πολιτικές μεταρρυθμίσεις.
Σύμφωνα με αναφορές του Associated Press το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκαν συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στην πόλη της Κατίφ στα ανατολικά της χώρας. Οι δυνάμεις της αστυνομίας φέρεται να χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες για να διαλύσουν συγκέντρωση αρκετών εκατοντάδων ατόμων.
capital.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!