tromaktiko: Συνέλαβαν 47 άνδρες των υπηρεσιών κρατικής ασφαλείας

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Συνέλαβαν 47 άνδρες των υπηρεσιών κρατικής ασφαλείας



Συνέλαβαν 47 άνδρες των υπηρεσιών κρατικής ασφαλείαςΗ στρατιωτική αστυνομία συνέλαβε 47 άνδρες της αστυνομίας της Αιγύπτου που φέρονται να εμπλέκονται στην λεηλασία αστυνομικών τμημάτων και την απόπειρα καταστροφής ευαίσθητων ντοκουμέντων, πολλά εκ των οποίων περιείχαν στοιχεία για βασανιστήρια και κακομεταχείριση κρατουμένων.
Τις συλλήψεις διέταξε ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου, ο οποίος κατηγορεί τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας ότι προσπαθούσαν να εξαφανίσουν ενοχοποιητικά στοιχεία καίγοντας και καταστρέφοντας χιλιάδες έγγραφα.
Οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν κατηγορηθεί για τη χρήση υπερβολικής βίας εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών που οδήγησαν σε παραίτηση τον Μουμπάρακ τον περασμένο μήνα. Θυμίζουμε ότι τουλάχιστον 350 διαδηλωτές σκοτώθηκαν στις κινητοποιήσεις.
Ο στρατός της Αιγύπτου ζήτησε από τους διαδηλωτές να του παραδώσουν τους φακέλους που εκλάπησαν από γραφεία της ασφάλειας όταν διαδηλωτές μπήκαν σε αυτά. Οι στρατιωτικές αρχές της χώρας αναγκάστηκαν να εκδώσουν σχετικό ανακοινωθέν το οποίο στάλθηκε με SMS σε εκατομμύρια συνδρομητές υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στη χώρα και αναρτήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Όμως τα έγγραφα ήδη αναρτώνται από τους διαδηλωτές στο Διαδίκτυο και διανέμονται μέσω συνδέσμων στο Twitter και άλλα social media…
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!