tromaktiko: Στο "Χείλος του Γκρεμού" το Χ.Α. - Επειγόντως αντίδραση - Τα Επίπεδα "Οχυρό" 7 επιμέρους μετοχών...

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Στο "Χείλος του Γκρεμού" το Χ.Α. - Επειγόντως αντίδραση - Τα Επίπεδα "Οχυρό" 7 επιμέρους μετοχών...



Στα αμιγώς τεχνικά θα είναι στραμμένη η προσοχή κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ θα λέγαμε ότι η αγορά βρίσκεται πλέον στο “χείλος του γκρεμού” μετά τη χθεσινή μεγάλη πτώση...


, με τη “μάχη” αυτής για αποφυγή των χειρότερων (οριστική απώλεια των θετικών τεχνικών ενδείξεων που υπήρχαν) να κόβει την ανάσα. Συγκεκριμένα, το πρώτο μεγάλο ζητούμενο θα είναι η παραμονή, με κάθε τρόπο, του ΓΔ υψηλότερα των 1.530 – 1.520 μονάδων (στα όρια αυτά έκλεισε χθες ο δείκτης), πολύ σημαντικές στηρίξεις τόσο από το εβδομαδιαίο διάγραμμα, όσο και από το μηνιαίο διάγραμμα.
Τονίζουμε ότι αυτά τα επίπεδα σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χαθούν, ενώ αν κάτι τέτοιο συμβεί, υπάρχει κίνδυνος για μια νέα, ενδεχομένως και πολύ μεγάλη, πτώση. Από την άλλη πλευρά, εξαιρετικά κρίσιμη είναι, πλέον, η κατάσταση του δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, FTSE/ASE 20, μετά και τις χθεσινές απώλειες, ενώ θεωρείται κάτι παραπάνω από κρίσιμο το να επιστρέψει υψηλότερα των 720 – 725 μονάδων, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Τονίζουμε ότι σε αντίθετη περίπτωση η κατάσταση για τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και για την αγορά συνολικά αναμένεται να επιδεινωθεί σημαντικά, ενώ το πιο πιθανό σενάριο είναι μια νέα σημαντική πτώση, κατά τις επόμενες ημέρες/εβδομάδες, τουλάχιστον κατά 10%.
Τα Επίπεδα “Οχυρό” 7 επιμέρους μετοχών
Παρακάτω παρουσιάζονται τα επίπεδα - οχυρό 7 επιμέρους μετοχών, επίπεδα των οποίων η απώλεια (με επιβεβαίωση) θα πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχει κίνδυνος μιας πολύ σημαντικής πτώσης (θα σημάνει και την απώλεια των θετικών τεχνικών ενδείξεων που υπάρχουν στην κάθε μια περίπτωση). Alpha BankΗ μετοχή της Alpha Bank θα πρέπει να μείνει σε κάθε περίπτωση υψηλότερα των 4,45 – 4,40 ευρώ. OTEΤα επίπεδα κλειδί στην περίπτωση του ΟΤΕ είναι αυτά των 6,90 ευρώ.Coca Cola Σε περίπτωση συνέχισης των πιέσεων η μετοχή της Coca Cola θα πρέπει να μείνει υψηλότερα των 19,20 – 19,10 ευρώ. ΟΠΑΠΤα επίπεδα “οχυρό” στην περίπτωση της μετοχής του ΟΠΑΠ, τα οποία θα πρέπει να διατηρηθούν είναι αυτά των 15,30 – 15,10 ευρώ. EFG Eurobank Πολύ σημαντικό είναι να παραμείνει η μετοχή υψηλότερα των κρίσιμων επιπέδων των 4,30 – 4,25 ευρώ. Απώλεια αυτών των επιπέδων θα αποτελέσει τη βάση για κίνηση σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα. Μυτιληναίος Η μετοχή του Μυτιληναίου αναμένεται να προσεγγίσει τα κρίσιμα μακροπρόθεσμα επίπεδα των 4,80 – 4,70 ευρώ, τα οποία σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χαθούν τις επόμενες συνεδριάσεις. MIG Πολύ σημαντικό κρίνεται να παραμείνει η μετοχή υψηλότερα των 0,75 – 0,74 ευρώ.

Ανασκόπηση Αγορών…
Wall Street
Καλή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν ικανοποιητικά κέρδη με ώθηση από τη μικρή αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου και των νέων προσδοκιών που δημιουργούνται για επίλυση της κρίσης στη Λιβύη. Να αναφέρουμε επίσης ότι στο καλό κλίμα συνέβαλε και η καλή εικόνα των τραπεζικών μετοχών, μετά και τη γνωστοποίηση των σχεδίων της Bank of America για αύξηση του μερίσματος αλλά και την επαναγορά μετοχών.
Στα στατιστικά της συνεδρίασης, ο S&P 500 έκλεισε στις 1.321,82 μονάδες, με καλά κέρδη 0,89%, ενώ επίσης με άνοδο 1,03% ο Dow Jones Industrials, στις 12.214,10 μονάδες. Τέλος, με κέρδη και ο δείκτης του τεχνολογικού κλάδου, Nasdaq Composite, στις 2.765,77 μονάδες, +0,73%.
Ασιατικές Αγορές
Ανοδικά κινούνται σήμερα το πρωί οι Ασιατικές αγορές στον απόηχο της χθεσινής καλής εικόνας στη Wall Street, αποτέλεσματα της μικρής αποκλιμάκωσης των τιμών του πετρελαίου και των προσδοκιών για σταδιακή επίλυση της κρίσης στη Λιβύη. Συγκεκριμένα, να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή η τιμή του Brent βρίσκεται στα 1112,37 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αργό βρίσκεται στα επίπεδα των 104,37 δολάρια το βαρέλι. Την ίδια ώρα θετικά συμβάλλει και η καλύτερη του αναμενομένου ανακοίνωση των εργοστασιακών παραγγελιών στην Ιαπωνία, οι οποίες και αυξήθηκαν (σε μηνιαίο επίπεδο) κατά 4,2% έναντι αύξησης 2,7% που περίμεναν οι αναλυτές.

Στα στατιστικά των Ασιατικών αγορών, ο Πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,40% στις 138,52 μονάδες, με αναλογία 3 ανοδικές μετοχές για κάθε μια πτωτική. Στους επιμέρους δείκτες, με κέρδη 0,61% ο Nikkei στην Ιαπωνία, στις 10.589,50 μονάδες, ενώ επίσης άνοδο 0,49% ο Hang Seng στο Hong Kong, στις 23.827,30 μονάδες. Στα της Κίνας, έχουμε μικρά κέρδη για τους δύο βασικούς δείκτες, με το Shanghai Composite στις 3.004,35 μονάδες (+0,15%) και το δείκτη CSI 300 στις 3.345,78 μονάδες, +0,25%. Στις υπόλοιπες αγορές, κέρδη 0,03% στην Ταιβάν, ενώ κόντρα το ρεύμα και με πτώση 0,84% έκλεισε o ASX 200 στην Αυστραλία, στις 4.767,80 μονάδες. Όσον αφορά τη Σιγκαπούρη έχουμε πτώση 0,40% για το βασικό δείκτη, ενώ με μικρά κέρδη 0,27% η αγορά της Νότιας Κορέας. Τέλος, ουσιαστικά αμετάβλητος (-0,06%) ο βασικός δείκτη στην Ινδία.
Σημερινό Οικονομικό Ημερολόγιο
Φτωχό σε γενικές γραμμές το σημερινό οικονομικό ημερολόγιο, με τις ακόλουθες ανακοινώσεις να ξεχωρίζουν:
Η ανακοίνωση του εμπορικού ισοζυγίου στη Βρετανία (11:30 ώρα Ελλάδος, αναμένεται έλλειμμα της τάξης των 8,5δις έναντι ελλείμματος 9,2δις – Επίδραση στις Αγορές (GBP) – Σημαντική).Η ανακοίνωση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία (13:00 ώρα Ελλάδος, αναμένεται αύξηση 1,8% έναντι μείωσης 1,5% – Επίδραση στις Αγορές – Μέτρια).Η ανακοίνωση αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ (17:30 ώρα Ελλάδος – Επίδραση στις Αγορές – Μέτρια).

http://www.greekfinanceforum.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!