tromaktiko: Ρώμας: «Το 90% της τηλεόρασης είναι σκουπίδια»

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ρώμας: «Το 90% της τηλεόρασης είναι σκουπίδια»



Ρώμας: «Το 90% της τηλεόρασης είναι σκουπίδια»
Οι σειρές στις οποίες πρωταγωνίστησε ή έγραψε έχουν γίνει τεράστιες επιτυχίες σημειώνοντας νούμερα άνω του 40 ή 50%.
Ακόμη και σήμερα μάλιστα σημειώνουν ασυνήθιστα υψηλά νούμερα παρ’ όλο που έχουν παιχτεί αρκετές φορές σε επανάληψη. Χαρακτηριστικά, το «Κωνσταντίνου και Ελένης» παίζεται για 13η φορά σε επανάληψη!
Κι όμως, ο Χάρης Ρώμας, ο άνθρωπος των ρεκόρ στην τηλεόραση (όπως τον αποκαλούν) όχι μόνο απέχει από αυτήν αλλά και χαρακτηρίζει και το 90% των όσων προβάλλονται σε αυτήν «σκουπίδια»! «Κατά 90% το τηλεοπτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει σκουπίδια. Τα κανάλια δεν έχουν λεφτά. Ο κόσμος εθίζεται σε αυτή την εύκολη εικόνα, γίνονται τηλεθεάσεις και άντε μετά να πείσεις τα κανάλια να κάνουν κάτι πιο διαχρονικό όπως οι σειρές μου που ακόμη σημειώνουν επιτυχία» τονίζει ο δημοφιλής ηθοποιός εξηγώντας ότι οι σειρές του έχουν κάτι το κλασικό και γι’ αυτό και σημειώνουν τέτοια επιτυχία.

Όπως τονίζει και ο ίδιος, το τελευταίο χρονικό διάστημα -μετά τη σειρά «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο»- αποφάσισε να κάνει μία στροφή προς το ποιοτικό θέατρο: «Είχα διάθεση να αλλάξω χωρίς να γνωρίζω την επερχόμενη οικονομική κρίση. Από το πρώτο μου έργο «Οι ράγες πίσω μου» ξεκίνησα μια στροφή σε ένα θεατρικό είδος πιο απαιτητικό, μακριά από τηλεοπτικά πρότυπα. Θέλω να είμαι συγγραφέας και ηθοποιός χωρίς αυτά να συνδυάζονται πάντα. Κάποια στιγμή, όμως, θέλω μόνο να γράφω χωρίς να παίζω».

«Έχω χάσει λεφτά από το θέατρο, οπότε ποιος θα με κατηγορήσει αν κάνω πάλι σίριαλ για να βγάλω χρήματα;»
«Συγκριτικά με παλαιότερες, «εμπορικές» παραστάσεις που είχα ανεβάσει, πλέον μπορώ να πω ότι έχω χάσει λεφτά για το θέατρο. Η αλήθεια είναι ότι συζητάω με κανάλια για ένα νέο σίριαλ, ακόμη και καθημερινό. Ποιος μπορεί να με κατηγορήσει; Το να θέλουμε να βγάλουμε χρήματα είναι θεμιτό, επαγγελματίες είμαστε…» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Χάρης Ρώμας προσπαθώντας να ισορροπήσει τις δύο πλευρές του: αυτή του επαγγελματία ηθοποιού και του... καλλιτέχνη ηθοποιού.

Τι απαντά όμως σε όσους τον έχουν χαρακτηρίσει «σνομπ» ή τον έχουν κατηγορήσει ότι όλοι οι τηλεοπτικοί του ρόλοι ήταν τυποποιημένοι; «Για το χαρακτηρισμό “σνομπ”, όποιος με γνωρίζει αλλάζει γνώμη. Ίσως να φταίει ότι είμαι επιφυλακτικός αρχικά με όσους γνωρίζω. Δεν κρατάει πολύ όμως…» απαντά ο Χάρης Ρώμας. «Όσον αφορά τους ρόλους, εγώ δεν αισθάνομαι έτσι. Το έκανα γιατί έτσι μου άρεσε. Μεγάλοι κωμικοί του παρελθόντος (πχ. Αυλωνίτης, Λογοθετίδης, Κωνσταντάρας, Βέγγος, Βλαχοπούλου) καθιερώθηκαν σε ένα πράγμα και το ανέπτυξαν στην πορεία της ζωής τους».

«Ήθελα να σπάσω τη συνεργασία με τη Λοτσάρη από την πρεμιέρα» - «Η Μακρυπούλια είναι ηθοποιός. Το “καλή” είναι άλλο θέμα…»
«Όταν αποφάσισα να φύγω από αυτή τη δουλειά, αισθάνθηκα ικανοποιημένος. Από την πρεμιέρα κιόλας ήθελα να εγκαταλείψω» εξομολογείται ο δημοφιλής ηθοποιός για το γνωστό θέμα της λήξης της συνεργασίας του με τη Νίνα Λοτσάρη στο «Μάτα Χάρι». Διπλωματικός, όμως, όπως πάντα, δε θέλει να πει περισσότερα για το θέμα: «Θέλω να διατηρώ ένα κόσμιο επίπεδο στον τρόπο που εκφράζομαι για ανθρώπους που έχουμε συνεργαστεί. Γι’ αυτό κρατάω τα θετικά και κλείνω το θέμα εδώ».

Ο Χάρης Ρώμας, τέλος, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του που είχαν πει το αντίθετο, τονίζει ότι θεωρεί τη Ζέτα Μακρυπούλια ηθοποιό. Δεν παραλείπει, όμως, να πετάξει και ένα καρφί: «Εφόσον έχει παίξει σε ταινίες και σειρές, θεωρώ ότι η Ζέτα Μακρυπούλια είναι ηθοποιός. Το “καλή”, όμως,είναι σχετικό…».

People
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!