tromaktiko: Αρνάκι µε πράσινο πιλάφι

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Αρνάκι µε πράσινο πιλάφι



Ένα φαγητό που μυρίζει Πάσχα και άνοιξη! Πεντανόστιμο στη γεύση και εντυπωσιακό στην όψη.
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ρύζι σε μπόλικο νερό για περίπου 1 ώρα. Το ξεπλένουμε πολύ καλά σε ψιλό σουρωτήρι, μέχρι το νερό που θα...
 τρέχει να πάψει να είναι άσπρο. Το αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε να βράσει με μπόλικο νερό. Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βράσει και να μαλακώσει το κρέας για περίπου 1 ώρα και 30΄. Σε βαθύ ταψί βάζουμε το ρύζι, την ψιλοκομμένη συκωταριά, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μάραθο. Στύβουμε τα λεμόνια και περιχύνουμε με το λάδι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Μετράμε το ζωμό του κρέατος. Για κάθε φλιτζάνι τσαγιού ρύζι βάζουμε 2½ φλ. τσαγιού ζωμό. Συμπληρώνουμε με νερό μια και ο ζωμός είναι λιγότερος από αυτόν που χρειαζόμαστε. Τοποθετούμε το κρέας από πάνω και ψήνουμε το αρνάκι με το πιλάφι για περίπου 40΄, έως ότου σκάσει το ρύζι, στους 180οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα. Συνοδεύεται τέλεια με γιαούρτι.

μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 90 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά

argiro.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!