tromaktiko: Δυνάμεις του Καντάφι που διοικούν γιοί του κατευθύνονται προς την Μπρέγκα

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Δυνάμεις του Καντάφι που διοικούν γιοί του κατευθύνονται προς την Μπρέγκα




Μονάδες του στρατού με διοικητές γιους του Καντάφι κατευθύνονται προς την πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα, σύμφωνα με το οποίο ο λίβυος ηγέτης μετακινεί μερικά από τα...



 επίλεκτα στρατεύματά του προς τις ανατολικές περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πως τις μονάδες διοικούν οι γιοι του Καντάφι Σαάντι και Χάμις. Δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, όταν βίαια επεισόδια σημειώνονταν στη Βεγγάζη, ο Σαάντι είχε μιλήσει στο τοπικό ραδιόφωνο λέγοντας ότι διορίσθηκε διοικητής της πόλης. Λίγο αργότερα οι κάτοικοι πήραν τον έλεγχο της Βεγγάζης και εκδίωξαν τις δυνάμεις του Καντάφι.

Στην πόλη Ατζνταμπίγια της ανατολικής Λιβύης, οι μαχητές των εξεγερμένων αποσύρθηκαν σήμερα από ένα σημείο ελέγχου στις δυτικές παρυφές της πόλης καθώς βομβαρδίστηκαν από δυνάμεις πιστές στον Καντάφι, μετέδωσε ανταποκριτής του πρακτορείου Ρόιτερς.

"Υπάρχει πολύ πηγαινέλα. Μπορεί να επιστρέψουν αργότερα, όμως είναι η πρώτη φορά που τους είδα να εγκαταλείπουν αυτό το σημείο ελέγχου από τότε που βρίσκομαι εδώ", δήλωσε ο ανταποκριτής Μοχάμεντ Αμπάς.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι οβίδες πέφτουν πλέον πιο κοντά στην πόλη.

Στο μεταξύ, σχεδόν 700 Αφρικανοί, στην πλειοψηφία τους πολίτες της Γκάμπιας που είχαν αποκλειστεί από τα βίαια επεισόδια στη Λιβύη, μεταφέρθηκαν στην Μπαντζούλ χάρη σε πτήσεις που οργάνωσε η κυβέρνηση της Γκάμπιας, ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού που τους βοήθησε



nooz.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!