tromaktiko: Απάντηση στα καταργούμενα σχολεία

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Απάντηση στα καταργούμενα σχολεία



Απάντηση στον αναγνώστη που για άλλη μια φορά κατακεραυνώνει τους δασκάλους. Στην πρόκληση για το χιλιοειπωμένο σλόγκαν για τις λίγες...
ώρες εργασίες θα απαντήσω ότι η μια διδακτική ώρα ισοδυναμεί με 2 ώρες γραφείου και δυστυχώς για σας είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά.
Ύστερα , μην ανησυχείς, δεν είμαστε εμείς η αιτία που έπεσε έξω το κράτος.Όπως θα ακούσατε οι εκπ/κοί είναι οι χαμηλότεροι αμειβόμενοι του δημοσίου.Ως δάσκαλοι δεν κρύβουμε ούτε ένα ευρώ από την εφορία.Βλέπετε δεν είμαστε καθηγητές με τις ατελείωτες ώρες των ιδιαίτερων μαθημάτων. Δεν ξέρω όμως μήπως εσείς είστε η αιτία της οικονομικής κατάρρευσης ;Μήπως όλο και κάτι κρύβετε από την εφορία;Μην ξεχνάτε και τη φοροδιαφυγή!! Για αναλογιστείτε το λιγάκι.
Φέρνετε παράδειγμα το Αρσάκειο.Δυστυχώς για σας έχω δουλέψει και εγώ σε ιδιωτικό και μάλιστα με 35 παιδιά. Σας πληροφορώ ότι περισσότερη κούραση είναι σε δημόσιο με 22 ή 25 παιδιά.
Πρώτον δεν έχουμε την υποδομή που έχουν τα ιδιωτικά.Ούτε μεγάλες αίθουσες και όσο για αίθουσα πληροφορικής ή γυμναστήριο είναι μετρημένα στα δάκτυλα τα σχολεία που τα διαθέτουν.
Όλες οι επιπλέον εργασίες δίνονται έτοιμες στους εκπαιδευτικούς στα ιδιωτικά , κάτι που ούτε κατά διάνοια γίνεται στο δημόσιο.Την ώρα που εσείς βλέπετε τηλεόραση ή παίζετε με τα παιδιά σας , κάποιος δάσκαλος προετοιμάζεται για τους μαθητές του και για το μάθημά του.
Από τα γραφόμενά σας κατάλαβα ότι το ποδαράκι σας σε δημόσιο σχολείο δεν έχει πατήσει.Για περάστε μια μέρα. Ούτε θέρμανση για τα παιδιά δεν υπάρχει.Τα καλοριφέρ κλείνουν γύρω στις 10 το πρωί και τις υπόλοιπες ώρες τα παιδιά φορούν τα μπουφάν τους.
Βλέπετε οι δήμοι δεν έχουν χρήματα ούτε για τη θέρμανση των σχολείων.
Και θα μου πείτε γιατί είμαι στο δημόσιο.Γιατί αγαπητέ μου έχω τελειώσει σε δημόσιο σχολείο , τα παιδιά μου και αυτά τελείωσαν σε δημόσιο σχολείο και τα καμαρώνω στο Πανεπιστήμιο.Και γιατί και τα παιδιά του πιο απλού και λιγότερα οικονομικού σε άνεση γονιού έχει ανάγκη από μόρφωση.Ίσως και περισσότερη από εσάς. Και τα παιδιά που πραγματικά θέλουν να μάθουν θα μάθουν. Σε όσα ιδιωτικά σχολεία και να βάλεις το παιδί αν δεν θέλει και αν δεν τραβάει δεν γίνεται τίποτα.
Α , και σας αφιερώνω τα λόγια του Κένεντυ:
"Καταλαβαίνεις πόσο κυνικός έχει γίνει ένας λαός όταν θεωρεί φυσιολογικό να πληρώνει περισσότερο αυτόν που ασχολείται με τις αποχετεύσεις του, παρά αυτόν που ασχολείται με τα μυαλά των παιδιών του"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!