tromaktiko: Απάντηση σε απλήρωτο εκπαιδευτικό από ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Απάντηση σε απλήρωτο εκπαιδευτικό από ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ



Λάβαμε γνώση του περιεχομένου ηλεκτρονικού μηνύματος e-mail, του οποίου είστε παραλήπτης και παρά το γεγονός ότι... ο αποστολέας είναι ανώνυμος, φέρεται να είναι κατά δήλωση του έκτακτο μέλος του Τ.Ε.Ι., σας δηλώνουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι εκτός του πνεύματος που διέπει μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Επειδή όμως η ουσία των καταγγελλομένων είναι αυτή που πρέπει να αναδειχθεί, σας παραθέτουμε παρακάτω τις απόψεις μας:

1. Η αγορά του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του Τ.Ε.Ι Μεσολογγίου, έγινε αφού τηρήθηκαν κατά νόμο οι προβλεπόμενες διαδικασίες (έγκριση αρμοδίων οργάνων, ανάρτηση στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», στο διαδικτυακό τόπο του Τ.Ε.Ι, κ.ο.κ.), αντί του ποσού των 17.727,77 €. και σε εφαρμογή της σχετικής Υ.Α 129/2534/20-1-2010 (φ.Ε.Κ 108/4-2-2010) με την οποία προβλέπεται η απόσυρση του μεγάλου κυβισμού κα μη αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αυτοκινήτων.

2. Το πρόγραμμα γραμματειακής υποστήριξης των φοιτητών μας, για την ηλεκτρονική και εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των φοιτητών αλλά και εκπαιδευτικών, τακτικών και εκτάκτων, όπως και όλα τα προγράμματα λογισμικού, υποστηρίζονται – συντηρούνται με ετήσιο συμβόλαιο το κόστος των οποίων προβλέπεται και συνεκτιμάται κατά την αρχική προμήθεια τους.

3. Το Τ.Ε.Ι δια του Ειδικού Λογαριασμού του, χρηματοδοτήθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή για την υλοποίηση της εφαρμογής «Επανασχεδιασμός της εφαρμογής κενών θέσεων για τους χρήστες και τον διαχειριστή». Αφορά δε υλοποίηση δραστηριότητας για την οποία, η χρηματοδότηση έγινε στα πλαίσια της υλοποίησης αναπτυξιακών δραστηριοτήτων των εργαστηρίων του. Από τον κανονισμό λειτουργίας των εργαστηρίων του Τ.Ε.Ι., προβλέπεται η ανάθεση στα εργαστήριά του, κατόπιν αμοιβής η υλοποίηση αναπτυξιακών και ερευνητικών δραστηριοτήτων. Η συγκεκριμένη ενέργεια βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία και όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, όχι μόνο δεν πρόκειται περί εξόδου από το Τ.Ε.Ι, αλλά αντιθέτως περί νομίμου εσόδου, το οποίο πραγματοποίησε μέσω του Ειδικού Λογαριασμού. Η εφαρμογή «Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστοσελίδας για προπονητές τένις στην Ελλάδα», παρά το ότι αποτελεί εφαρμογή για την οποία ο Ειδικός Λογαριασμός του Τ.Ε.Ι. θα χρηματοδοτηθεί επίσης, δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη και εκ παραδρομής αναγράφτηκε στο σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ». Με την ολοκλήρωση της εφαρμογής θα εισπραχθούν τα προβλεπόμενα. Και οι δύο παραπάνω περιπτώσεις αφορούν έσοδο του Τ.Ε.Ι..

4. Για το ουσιαστικότερο θέμα που αντιμετωπίζουν οι έκτακτοι του Τ.Ε.Ι, το οποίο κατανοούμε πλήρως και όχι μόνον, αυτό οφείλεται στην καθυστέρηση έγκρισης και εκτέλεσης του προϋπολογισμού τρέχοντος έτους. Επισημαίνουμε ότι οι αμοιβές των εκτάκτων εκπαιδευτικών καταβάλλονται μέσω κλειστού κωδικού και δεν επιτρέπεται η μεταφορά χρημάτων από αυτόν και αντιστρόφως για άλλους σκοπούς και τούτο για να μην μεταφέρονται χρήματα που αφορούν μισθοδοσία των εκτάκτων για την ικανοποίηση άλλων αναγκών και πληρωμή δαπανών των ιδρυμάτων. Το Τ.Ε.Ι Μεσολογγίου βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με το σύλλογο των εκτάκτων και με το Υπουργείο, για ενημέρωση επί του προβλήματος. η συντριπτική πλειονότητα των οποίων παρά τη δυσχερή τους οικονομική θέση κατανοεί το πρόβλημα.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.
Ο Πρόεδρος
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!