tromaktiko: Τι θα διαβάσετε στις κυπριακές εφημερίδες της Πέμπτης

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Τι θα διαβάσετε στις κυπριακές εφημερίδες της Πέμπτης



Το κύκλωμα πορνείας που αποκαλύφθηκε με τη σύλληψη υπόπτων, μεταξύ των οποίων και ο Υποδιοικητής της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, τα αντισταθμιστικά μέτρα για τις ευάλωτες ομάδες που αναμένεται να εγκρίνει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο και η πυρηνική απειλή στην Ιαπωνία μονοπωλούν τα σημερινά πρωτοσέλιδα του Τύπου...
Αλλα θέματα στα οποία αναφέρονται οι εφημερίδες σήμερα είναι το νομοσχέδιο για τον ηλεκτρονικό τζόγο, η οικονομία, κότες που γεννούν πράσινα αβγά και η περίπτωση μιας άστεγης που εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένο φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς.

«Ο Φιλελεύθερος» στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του υπό τον τίτλο «Τρέμουν το κύκλωμα» αναφέρει ότι μαφιόζικες διαστάσεις με πλοκάμια από την Κύπρο μέχρι την Κίνα πίσω από την υπόθεση δικτύου πορνείας, που αποκαλύφθηκε  με τη σύλληψη του ανώτερου υπαστυνόμου και άλλων υπόπτων. Πέντε γυναίκες από την Κίνα αναγνωρίστηκαν ως θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και ήδη έχουν τεθεί υπό την προστασία των Αρχών.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Επιταγές ελεημοσύνης...'', γράφει για προεκλογικά αντισταθμιστικά μέτρα στο Υπουργικό Συμβούλιο τα οποία αναμένεται να εγκριθούν σήμερα εν μέσω διαφωνιών της πλειοψηφίας του συνδικαλιστικού κινήματος. Σε άλλο θέμα γράφει για ''νομικό τσουνάμι'' για τον ηλεκτρονικό τζόγο, το νομοσχέδιο για τον οποίο συζητήθηκε χθες στη Βουλή, όπου οι εταιρείες στοιχημάτων προσήλθαν με τους δικηγόρους τους.

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο ''Σκάνδαλο 'Νάνσι' με ευθύνες αρμοδίων», γράφει ότι ανοίγουν δεκάδες φάκελοι της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης για γυναίκες που γλύτωσαν την απέλαση για άγνωστο λόγο και πως ο αξιωματικός που συνελήφθη αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση πορνείας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στη Λάρνακα κότες γεννάνε από μόνες τους εδώ και λίγους μήνες πράσινα αβγά.

Η «Σημερινή», κάτω από τον τίτλο ''Μαρτυρίες - σοκ για το κύκλωμα πορνείας'', γράφει ότι τρία άτομα παρουσιάστηκαν χθες στο δικαστήριο το οποίο σήμερα αναμένεται να εκδώσει το διάταγμα κράτησής τους. Μεταξύ των υπόπτων και ο Υποδιοικητής της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Σε άλλο θέμα γράφει για πυρά του Εκτελεστικού Διευθυντή της Ελληνικής Τράπεζας Μάκη Κεραυνού προς την Κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο ''Αντισταθμιστικά ύψους 23 εκ. ευρώ'', γράφει ότι εγκρίνεται σήμερα το πακέτο από το Υπουργικό Συμβούλιο, με αφορμή την επιβολή ΦΠΑ 5% στα τρόφιμα και στα φάρμακα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι παρανομούντες είναι οι 24 από τους 26 εργολάβους έργων δημοσίου και ενεργοποιείται η πρόνοια του πρότυπου συμβολαίου για τερματισμό της ανάθεσης έργου εκεί όπου εντοπίζονται παρανομίες ή παραβιάσεις συλλογικών συμβάσεων.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Η Ιαπωνία αγωνίζεται να αποφύγει την καταστροφή'', γράφει ότι η πυρηνική κρίση στη χώρα βγήκε εκτός ελέγχου όταν χθες εργάτες απομακρύνθηκαν από μονάδα παραγωγής ενέργειας και πως βαρύ χιόνι πέφτει στις πληγείσες από το τσουνάμι περιοχές της Ιαπωνίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι πωλήσεις τσιγάρων σημείωσαν πτώση 15%, σύμφωνα με τους εισαγωγείς.

Πηγή: ΚΥΠΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!