Συνταγή για 3-4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά: 20 γαρίδες μεγάλες (χωρίς κέλυφος και εντεράκι αλλά κρατήστε την ουρά)
20 φύλλα ειδικά για spring rolls
1 μεγάλο πράσινο φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Για το μαρινάρισμα:
1,5 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο, και πολτοποιημένο σε γουδί για να βγάλει τα αρώματα του
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό από λάιμ
1/4 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
1/4 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ (corn flour)
1/3 κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι σκόνη
Προετοιμασία:
Αφού τις καθαρίσουμε στεγνώνουμε τις γαρίδες μας με μια χαρτοπετσέτα. Τοποθετούμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τις γαρίδες και αφήστε μαριναριστούν για 20 λεπτά.
Τυλίξτε κάθε γαρίδα με ένα φύλλο ζύμης αφήνοντας την ουρά να εξέχει. Μέσα σε κάθε φύλλο μαζί με την γαρίδα προσθέστε επίσης λίγο από το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Κλείστε καλά το κάθε spring roll για να μην ανοίξει κατά την διάρκεια του ψησίματος. Αλείψτε με λίγο νερό τις άκριες του φύλλου και σφραγίστε το ρολό.
Τοποθετήστε αρκετό λάδι για βαθύ τηγάνισμα σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφήστε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια/δυντατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα spring rolls μας μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ακόμα ζεστά, και συνοδεύστε με γλυκόξινη σάλτσα. Καλή Όρεξη!