tromaktiko: Μεταδημότευση διαζευγμένων ή εν χηρεία συζύγων με τέκνα σε δήμο ή κοινότητα εκτός του τόπου καταγωγής τους

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Μεταδημότευση διαζευγμένων ή εν χηρεία συζύγων με τέκνα σε δήμο ή κοινότητα εκτός του τόπου καταγωγής τους



Γράφει ο Χρήστος Ηλ. Τσίχλης Δικηγόρος Αθηνών

Διεκπεραιώνεται μέσω φυσικής παρουσίας στο Δήμο ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.
Αρμόδιος φορέας: Δημοτολόγια [Δήμων και Κοινοτήτων]

Κόστος: Μηδέν
Ιστοσελίδα: http://www.ermis.gov.gr
Νομικό πλαίσιο: ΦΕΚ 896/Β/16.07.2002
Διαδικασία και απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη μεταδημότευση διαζευγμένων ή εν χηρεία συζύγων με τέκνα σε Δήμο ή Κοινότητα εκτός του τόπου καταγωγής τους.
Δικαιολογητικά:
-Αίτηση για τη μεταδημότευση διαζευγμένων ή εν χηρεία συζύγων με τέκνα σε Δήμο ή Κοινότητα εκτός του τόπου καταγωγής τους.

-Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986.
Η Υπεύθυνη Δήλωση είναι ενσωματωμένη στο παρόν έντυπο. Κείμενο Υπεύθυνης Δήλωσης: ...δηλώνω ότι από την έκδοση των πιστοποιητικών μέχρι σήμερα δεν έχω τελέσει γάμο. Στην Υπεύθυνη Δήλωση δηλώνεται και το όνομα του ενδιαφερόμενου.

-Βεβαίωση για τη διετή κατοικία στα όρια του δήμου.
Εκδίδεται από τον οικείο Δήμο ή Κοινότητα.
Προαπαιτούμενη υπηρεσία: Χορήγηση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας.

-Δικαστική Απόφαση.
Η Δικαστική Απόφαση αφορά την επιμέλεια των τέκνων, προκειμένου αυτά να εγγραφούν στα δημοτολόγια εκείνου που έχει την επιμέλεια.
Αυτεπάγγελτα δικαιολογητικά:
-Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
Αναζητείται υπηρεσιακά: Χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.

Διαδικασία:
Ο Πολίτης προσέρχεται στο Δήμο ή στο ΚΕΠ της επιλογής του για να αιτηθεί τη μεταδημότευση διαζευγμένων ή εν χηρεία συζύγων με τέκνα σε Δήμο ή Κοινότητα εκτός του τόπου καταγωγής τους , προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.Στα Κ.Ε.Π:

1 : Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει και ελέγχει τα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο πολίτης.Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως απουσιάζει ή είναι ελλιπές κάποιο δικαιολογητικό, ο υπάλληλος ενημερώνει τον πολίτη και δεν προβαίνει στην υποβολή της αίτησης.Αν κάποιο δικαιολογητικό είναι δυνατόν να αναζητηθεί υπηρεσιακά από το ΚΕΠ, τότε ο υπάλληλος εκκινεί τη σχετική διαδικασία.

2 : Ο υπάλληλος συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση και δημιουργεί νέο φάκελο στο Πληροφοριακό Σύστημα των ΚΕΠ. Αν ο πολίτης επιθυμεί, έχει την δυνατότητα, δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, να ενημερωθεί με SMS για την ολοκλήρωση του αιτήματός. Τέλος, ο υπάλληλος παραδίδει στον πολίτη την βεβαίωση υποβολής αιτήματος στην οποία αναγράφεται ο αριθμός φακέλου του αιτήματος και τα στοιχεία επικοινωνίας του ΚΕΠ.

3 : O υπάλληλος ΚΕΠ αποστέλλει στον αρμόδιο Φορέα τον φάκελο της υπόθεσης (ο οποίος περιέχει την αίτηση και τα δικαιολογητικά) με έναν από τους αποδεκτούς τρόπους (fax, courier, ταχυδρομείο).

4 : Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει το τελικό έγγραφο από τον αρμόδιο Φορέα και ειδοποιεί τον πολίτη (μέσω sms ή τηλεφώνου) να προσέλθει για να το παραλάβει.

Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ και παραλαμβάνει τη βεβαίωση μεταδημότευσης διαζευγμένων ή εν χηρεία συζύγων με τέκνα σε Δήμο ή Κοινότητα εκτός του τόπου καταγωγής τους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!