tromaktiko: Εκδήλωση Νέων της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Εκδήλωση Νέων της Δημοκρατικής Συμμαχίας




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε χθες Πέμπτη (03-03-11) η νεολαία της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο ξενοδοχείο Αστόρια με θέμα «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο μέλλον των νέων».
Την εκδήλωση οραματίστηκαν οι νέοι της Δημοκρατικής Συμμαχίας του Ηρακλείου και η πρόταση της υιοθετήθηκε άμεσα από το συντονιστικό όργανο της Αθήνας.

Στην κατάμεστη αίθουσα οι παρευρισκόμενοι άκουσαν τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις τόσο του πρώην υπουργού και πρόεδρο του Forum για την Ελλάδα κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλο όσο και του καθηγητή του τμήματος κοινωνικής ανθρωπολογίας πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιώργου Νικολακάκη.
Και οι δύο τόνισαν, ότι οι νέοι πρέπει να δρομολογήσουν το μέλλον τους βάση της νέας πραγματικότητας που διαδραματίζεται πλέον όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Μια πραγματικότητα που θέλει τους νέους να απασχολούνται με επαγγέλματα που προτάσσουν την καινοτομία.
Ο κ. Ανδριανόπουλος δήλωσε ότι οι νέοι πρέπει να ξεπεράσουν την νοοτροπία «περί μονιμότητας και σταθερότητας»,που γαλουχήθηκα οι προηγούμενες γενιές αφού το μοντέλο αυτό απέτυχε και διόγκωσε το κράτος και να δουν την νέα εποχή με αισιοδοξία και όχι υπό το φόβο της απειλής .
Σημείωσε με έμφαση επίσης ότι ή έξοδος βρίσκεται στην αλλαγή των δομών. «Η Ελλάδα ζούσε 40 χρόνια με δανεικά και με υπερκατανάλωση. Δεν μπορούμε πλέον να ζούμε με χρήματα που δεν παράγουμε».
Από την πλευρά του ο κ. Νικολακάκης τόνισε ότι πέρα από την αρνητική ψυχολογία που υπάρχει σήμερα και σαφώς επηρεάζει και τα νέα παιδιά, υποχρεούνται τα πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να στραφούν στα νέα καινοτόμα επαγγέλματα, «να επινοήσουν τη νέα πραγματικότητα της εποχή τους».
Στους προβληματισμούς και στην ανασφάλεια που βιώνουν οι νέοι αναφέρθηκαν, τόσο ο υπεύθυνος νεολαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Βασίλης Τσιατσιάμης όσο και ο εκπρόσωπος νεολαίας Ηρακλείου κ. Αντώνης Ορφανίδης.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο βουλευτής κ. Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην τρομακτική αύξηση της ανεργίας αλλά και στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

« Σήμερα, η εκκωφαντική σιωπή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δείχνει ότι δεν έχουν τη βούληση να συγκρουσθούν με τους κομματικούς τους στρατούς και άρα να δώσουν λύση στα προβλήματα της χώρας. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτό το δρόμο, η Δημοκρατική Συμμαχία δεν θα τον ακολουθήσει. Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε βιώσιμες λύσεις και να διατυπώνουμε τολμηρές μεν, αλλά εφαρμόσιμες προτάσεις, που στόχο θα έχουν όχι το εφήμερο πολιτικό κέρδος, αλλά την ουσία, για να επιστρέψει η χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!