tromaktiko: Κάτοικοι σε μικρό χωριό συστήνουν τουριστική εταιρία για να το σώσουν

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Κάτοικοι σε μικρό χωριό συστήνουν τουριστική εταιρία για να το σώσουνΌταν αγαπάς τον τόπο σου και δεν θες να τον δεις να ερημώνει, ο νους σου κατεβάζει ιδέες!
Επτά κάτοικοι σε μικρό χωριό της Θεσπρωτίας, το Πολύδροσο, αποφάσισαν, να ιδρύσουν μη κερδοσκοπική αστική εταιρία με στόχο την ήπια τουριστική δραστηριότητα.
 Απώτερος σκοπός να μην ερημώσει το χωριό και να κρατηθούν σ' αυτό κάποιοι νέοι άνθρωποι. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: " Αναλογιζόμενοι, την μέχρι σήμερα πορεία του χωριού και την επιθυμία να υπάρξει συνέχεια, την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί παραγωγική υποδομή, ώστε να παραμείνουν στο χωριό κάποιοι νέοι, την σημασία ύπαρξης ζωντανού χωριού για την ζωή και τις περιουσίες όλων των συγχωριανών είτε είναι οικονομικά ενεργοί και έχουν παιδιά είτε όχι, τις εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που με τις Καλλικρατικές συνενώσεις καθιστούν το χωριό μας ακόμη πιο μικρή οντότητα ως προς τα κέντρα αποφάσεων, την πιθανότητα υλοποίησης έργου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) από ιδιωτική εταιρεία με τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Βλάχα / Μηλιοράχη, οι υπογραφόμενοι που συναντηθήκαμε και ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με την οργάνωση των προσπαθειών μας για ένα καλύτερο αύριο, συμφωνήσαμε και αποφασίσαμε να επιχειρήσουμε την σύσταση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που θα έχει σκοπό την ανάπτυξη ΉΠΙΑΣ τουριστικής δραστηριότητας στο χωριό με προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και με προώθηση των εφαρμογών των ΑΠΕ. Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα σε μεσοπρόθεσμη προοπτική είναι: ενίσχυση του κοινωνικού ιστού μέσα από ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ παραγωγική δράση, δημιουργία 3-4 θέσεων μόνιμης ή εποχικής εργασίας, κατάκτηση ουσιαστικής θέσης στον Δήμο Σουλίου. Άμεσα για την περίοδο 2011-2013 οι στόχοι είναι: Σύσταση και λειτουργία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας. Κατασκευή περίπτερου ενημέρωσης εμβαδού 12 τμ με άδεια οικοδομής στην είσοδο του χωριού και του Δήμου και της Προστατευόμενης Περιοχής Στενών Καλαμά. Κατασκευή και λειτουργία σε συνεργασία με Δ.Σουλίου, Φορέα Διαχείρισης Στενών Καλαμά και ιδιωτικής εταιρείας ΑΠΕ. Δράσεις επίδειξης για μονοπάτια και κτήματα για την τεκμηρίωση της ικανότητας της Εταιρείας να υλοποιεί δράσεις. Υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση με επιχορήγηση. Η Εταιρεία προβλέπεται να έχει έως 30 μέλη με επιδίωξη κάθε μέλος να αντιπροσωπεύει 3-4 χωριανικά σπίτια. Τα μέλη θα είναι γεννημένα από το 1950 και μετά. Οι αποφάσεις στην Γ.Συνέλευση θα λαμβάνονται με πλειοψηφία 75% του συνόλου των μελών. Το εταιρικό κεφάλαιο θα είναι έως 15.000 ευρώ σε ίσες εταιρικές μερίδες. Η Εταιρεία ΔΕΝ θα διανέμει τυχόν οικονομικά πλεονάσματα αλλά θα τα χρησιμοποιεί για την επίτευξη των σκοπών της. Με βάση τα παραπάνω καλούμε κάθε συγχωριανό που θέλει να συμμετάσχει στην προσπάθεια να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του σε κάποιον από τους υπογραφόμενους, καταθέτοντας και ενδεχόμενες προτάσεις του.
Με χωριανικούς χαιρετισμούς
1. Θωμάς Φώτσης
2. Γιώργος Απ. Μαρτίνης
3. Τάσος Μαρτίνης
4. π. Δημήτρης Μαρτίνης
5. Λουκάς Μάκος
6. Θοδωρής Μητσέλος
7. Κώστας Ευ. Μαρτίνης


http://katoci.blogspot.com/2011/03/blog-post_5818.html
     Εδώ σχολιάζεις εσύ!