tromaktiko: Σχετικά «Ερώτηση προς τον κάθε υποστηρικτή του Καραμανλή»

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Σχετικά «Ερώτηση προς τον κάθε υποστηρικτή του Καραμανλή»



Δεν νομίζω ότι τον υποστηρίζουμε με «τόσο πάθος» όπως λες. Δεν έχω άλλωστε και καμιά διάθεση να υποστηρίξω κανέναν καθώς πιστεύω βαθύτατα ότι ο καιρός και τα γεγονότα σε βάθος χρόνου αποδεικνύουν πράγματα και όχι τα λόγια. Εγώ πιστεύω ότι ο καιρός θα τον δικαιώσει για τις επιλογές του.

Από εκεί και μετά, ο Καραμανλής υπήρχαν πράγματα που δεν έκανε και αυτό είναι δεδομένο και κακό. Έκανε σε έναν βαθμό λάθος επιλογή συνεργατών και αυτό επίσης είναι δεδομένο, δεν το αρνείται κανείς. Από εκεί και μετά προσωπικά είχε όραμα και ορθή αντίληψη των πραγμάτων. Τόλμησε να κάνει πράγματα που για τότε ήταν αδιανόητα και είχαμε χρόνια να δούμε από Έλληνες πολιτικούς.
Η προσπάθεια του να ψηφιστεί από τις πρώτες μέρες ο βασικός μέτοχος για παράδειγμα και ο τρόπος που παρουσιάστηκε από τα κανάλια είναι ένα από τα τρανταχτότερα παραδείγματα, χωρίς να είναι το μόνο. Το κανάλι είναι λογικό να επιτίθεται. Θίγονται τα συμφέροντα του, ξέρεις τι δεν είναι λογικό? Να ακούω Έλληνες μικροαστούς να του επιτήθενται για αυτό το πράγμα σε συζητήσεις. Λες και ο πατέρας τους ήταν που είχε ΚΑΙ κανάλι ΚΑΙ κατασκευαστική και αυτό είναι ένα μικρό μόνο δείγμα της στρεβλής αντίληψης και της λανθασμένης ενημέρωσης του ΈλληνÎ! ± «σκεπτόμενου» πολίτη. Είπα το πιο τραβηγμένο από πολλά παραδείγματα.
Γράφεις «Πως γίνεται αυτός ο καλός άνθρωπος, ο μεγάλος ηγέτης και πατριώτης , που τόσα καλά έκανε στον τόπο , που τα έβαλε με τους ...νταμαρτζήδες, που βρήκε τους ενόχους του χρηματιστηρίου , της siemens ,της ολυμπιάδας...., που χόρτασε ο κόσμος λεφτά και ευημερία, πώς γίνεται λοιπόν να έχασε με 10+ μονάδες διαφορά????»
Πατριώτης είναι, γιατί το δείχνει η μοναδική φορά που η Ελλάδα ακολούθησε πολυδιάστατη Εξωτερική πολιτική σύμφωνα με τα δικά της συμφέροντα και μόνο. Το «ΟΧΙ» στο ΑΝΑΝ δεν ήταν δεδομένο (όλοι οι άλλοι είπαν ΝΑΙ), ούτε το βέτο στα Σκόπια. Σε παραπέμπω σε δηλώσεις του Παπανδρέου για αυτά τα ζητήματα τον καιρό που ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και αυτός υπουργός εξωτερικών. Επίσης σε παραπέμπω στις συμφωνίες που υπέγραψε ο Σημίτης με όλες τις χώρες παραχωρόντας κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά και σε παραπέμπω και στην μνημονιακή πλέον παραχώρησÎ! · κυριαρχικών δικαιωμάτων που άνευ όρων υπέγραψε ο ΓΑΠ. Χωρίς να λέω όμως ότι πιστεύω πως ο καραμανλής δεν μπορούσε να είχε πετύχει και άλλα. Τον συγκρίνω σε αυτό το θέμα με άλλους και δεν υπάρχει κάτι να του χρεώσει κάποιος αρνητικό στα θέματα αυτά.
Γράφεις ότι χόρτασε ο κόσμος λεφτά. Σου είπε ποτέ ο Καραμανλής ότι η Ελλάδα θα χορτάσει λεφτά? Σου είπε ποτέ θα μπορούσε η οικονομία να αντέξει αυτό που λες ειρωνικά και με υφάκι και του χρεώνεις?? Ίσα ίσα το αντίθετο έλεγε. Άλλος έλεγε λεφτά υπάρχουν σου θυμίζω και από αυτόν έχασε με 10 μονάδες.
Επιπλέον σου θυμίζω πότε σταμάτησε η «μάχη» με τους νταβατζήδες. Χρονικά ήταν την περίοδο που έγινε το θέμα με τις υποκλοπές. Δεδομένου ότι το δικό του τηλέφωνο κυρίως παρακολουθούνταν θεωρώ ότι από κάπου τον κρατούσαν και σταμάτησε με αυτό το θέμα.
Επιπλέον σε αντίθεση με ότι έλεγαν τότε τα media ο Καραμανλής δεν βόλεψε με τις επιλογές του ΝεοΔημοκράτες και αυτό οδήγησε μακριά την βάση του κόμματος και φαινόταν από τις δημοσκοπήσεις από πού προέρχονταν οι απώλιες.
Σε αντ’ίθεση με αυτό ο ΠΑΣΟΚτζής περίμενε πως και πως ότι ο Γιώργος θα τον βολέψει. Το λεφτά υπάρχουν δεν νομίζω ότι κάποιος το εκλάμβανε με την κυριολεκτική του έννοια όσο κυρίως με την συμφεροντολογική και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Λεφτά λοιπόν όπως αποδείχθηκε και όπως όλοι ξέραμε δεν υπάρχουν, άρα τι κατάλαβαν αυτά τα 2.700.000 που ψήφισαν τον ΓΑΠ?? Αυτό το αφήνω στον καθένα να το καταλάβει.
Επιπλέον με 151 βουλευτές δν έχεις κυβέρνηση που μπορεί να κυβερνήσει. Κακά τα ψέμματα. Δεν έχεις πρόβλημα πολιτικό απλά με έναν ‘μάγκα’ που μπορεί να φύγει, σε αντίθεση με ότι καταλαβαίνει ο κάθε Έλληνας έχεις πρόβλημα πολιτικό ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ‘ΜΑΓΚΑ’(δηλαδή 151 προβλήματα) που μπορεί να μην ψηφίσει ένα νομοσχέδιο ακόμα και μόνο από εμπάθεια. Για αυτό πήγε σε εκλογές εκείνη την περίοδο παρότι πολιτικά ήταν κακή περίοδος. Τον Νοέμβρη θα ψηφίζοταν προϋπολογισμός καθησύχασης των αγορών με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ αυξήσεις και πολλές μεταρυθμίσεις μηδενικο! ύ κόστους χρηματικού, μεγάλου οφέλους αλλά και μεγάλου πολιτικού κόστους. Σου θυμίζω ότι τότε η ΔΕΗ κατέβασε 3 φορές τους διακόπτες σε όλη την χώρα στο άκουσμα και μόνο του σεναρίου ιδιωτικοποιήσεων.
Άρα ο πόλεμος σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ήταν πολύ μεγάλος και έχω πάμπολλα άλλα παραδείγματα να σου φέρω. Μεταρυθμίσεις που τώρα γίνονται με το πιστόλι στον κρόταφο.
Σε λίγες γραμμές που γράφεις γενικόλογες και ειρωνικές ανοίγεις θέματα που μιλάμε για ολόκληρα νομοσχέδια και νομίζω ότι πρέπει να είμαστε τουλαχιστον πιο συγκεκριμένοι σε όσα λέμε γενικά. Mediaκες συζητήσεις δεν βοηθούν να βελτιωνόμαστε σε τίποτα.
Ευημερία η Ελλάδα θα έχει μόνο όταν βοηθήσουμε τον επιχειρηματία και την ιδιωτική πρωτοβουλία, μόνο όταν η Ελλάδα γίνει φορολογικός παράδεισος για επενδύσεις και αυξηθεί η παραγωγικότητα μας. Μόνο όταν μειωθεί το δημόσιο και αρθούν τα εμπόδια επενδύσεων και οι στρεβλώσεις της αγοράς και ποτέ δεν είπε ο Καραμανλής το αντίθετο από αυτό που σου λέω. Ποτέ δεν είπε ότι μπορούμε με άλλο δρόμο να έχουμε ευημερία.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές ομιλίες του ήταν η προκύρηξη εκλογών σε παραπέμπω για να δεις τι έλεγε να μην λες ότι σου είπε κάτι άλλο..
http://www.youtube.com/watch?v=8gv34Uo6I_4&feature=related

Ενώ αυτός που κέρδισε με 10 μονάδες (αφού το θεωρείς τόσο σημαντικό) έλεγε,
http://www.youtube.com/watch?v=WmPm1vb8q1c


Δεν έχει νόημα να λέμε συγκεκριμένα για τον Καραμανλή γιατί δεν θα γυρίσει να ασχοληθεί ξανά με το χάλι του χαρακτήρα μας. Σημασία έχει από εδώ και πέρα να καταλάβουμε πράγματα και να βελτιώσουμε ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό. Νόημα να μιλάμε για τον Καραμανλή θα είχε να μιλάμε πριν τις εκλογές εκείνες και επειδή κάποιος είπε ότι όσοι έχουμε συμφέρον τον στηρίζουμε έχω να του θυμίσω ότι ΤΩΡΑ είναι που όσοι τον στηρίζουν δεν έχουν ΣΙΓΟΥΡΑ κανένα προσωπικό συμφέρον. Το αντίθετο μάλιστα

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!