tromaktiko: Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του Αμβρακικού

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του Αμβρακικού



Χωρίς ουσιαστικά να δίνει κάποια απάντηση με τη οποία θα μπορούσαν να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς στον Αμβρακικό Κόλπο, απάντησε σε ερώτηση του Ανδρέα Μακρυπίδη ο Γιάννης Διαμαντίδης.
Ο κ. Διαμαντίδης το μόνο που είπε είναι «Το πρόβλημα των αλιέων στον κόλπο της Αμφιλοχίας είναι γνωστό και προς το παρόν δεν έχει αντιμετωπιστεί λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής, που σχετίζεται με την οριοθέτηση της χαρακτηριζόμενης θαλάσσιας έκτασης λιμένα. Πάντως διερευνάται το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης, εντός του υφιστάμενου νομικού πλαισίου.

Σε κάθε περίπτωση όμως η λήψη διαχειριστικών μέτρων για την προστασία των ιχθυοαποθεμάτων, πρέπει αφενός να στηρίζεται σε έγκυρες επιστημονικές συμβουλές, και αφετέρου κατά την επεξεργασία και μετέπειτα υιοθέτησή τους να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι ώστε να εξασφαλίζεται η ανοχή σε πολιτικές αποφάσεις, κυρίως περιβαλλοντικού, κοινωνικού, περιφερειακού και αναπτυξιακού χαρακτήρα».

Δηλαδή με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Τα προβλήματα έχουν προκύψει εξαιτίας της ιδιομορφίας οριοθέτησης της χαρακτηριζόμενης έκτασης του λιμένα, που έχει οδηγήσει σε πληθώρα περιστατικών σχετικά με τη νομιμότητα ή μη διεξαγωγής αλιείας στην περιοχή.

Ο Βουλευτής με τη συγκεκριμένη παρέμβασή του πρότεινε να καθοριστεί τοπικά η ζώνη αλιείας στον Λιμένα Αμφιλοχίας, κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Ιανουαρίου και Απριλίου-Ιουνίου. Μια τέτοια ρύθμιση, εφόσον δεν αντιτίθεται κατ’ ουσίαν στην νομοθεσία και δεν προκαλεί πρόβλημα στη λειτουργία και στους πλόες του λιμένα, αποτελεί ενίσχυση του επαγγέλματος του αλιέα στην περιοχή.

Και για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ο Υπουργός εμπαίζει τους Αλιείς λέγοντας το αμίμητο «Πάντως διερευνάται το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης, εντός του υφιστάμενου νομικού πλαισίου».

Από ποιους διερευνάται και σε ποιο επίπεδο βρίσκεται δεν μας απαντά ο Υπουργός. Το πιθανότερο με αυτή την απάντηση να θεωρεί ότι απευθύνεται σε…ιθαγενείς!
 
 
ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!