tromaktiko: Καταγγελία για το ΙΚΑ Νέας Ιωνίας - Αθηνών

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Καταγγελία για το ΙΚΑ Νέας Ιωνίας - Αθηνών



Αγαπητοί συμπολίτες και κύριε Ανδρέα Λομβέρδε σας ενημερώνω ότι σήμερα 28/2/2011 προσπάθησα ανεπιτυχώς να ανανέωσω το ατομικό μου βιβλιάριο... στο ΙΚΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ-ΑΘΗΝΩΝ όπου και ανήκω ,γιατί δυστυχώς το αυτοκόλλητο σήμα ανανέωσης το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια έστελνε το ΙΚΑ στις εταιρίες εφέτος αποφάσισε να μην το στείλει έγκαιρα (δεν γνωρίζω και αν το στείλει το 2011).Πήγα λοιπόν στο ΙΚΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ στις διοικητικές υπηρεσίες πήρα τον αριθμό προταιρεότητας και περίμενα στην σειρά μου, υπήρχαν πάρα πολλοί άνθρωποι ηλικιωμένοι, άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, γυναίκες σε ενδιαφέρουσα κατάσταση. Γύρω στις 12:45 η υπεύθυνη του τμήματος βγήκε και ενημέρωσε τον κόσμο ότι κλείνουν μέχρι τις 13:00 και οι υπόλοιποι θα πρέπει να περάσουν άλλη ημέρα. Το αξιοσημείωτο της ταλαιπωρίας είναι ότι μέχρι την ώρα που αποφάσισε ότι κλείνει το μαγαζί της είχαν περάσει μέχρι τον αριθμό 170 και το μηχάνημα είχε εκδώσει αριθμούς μέχρι το 400 περίπου από ότι είδα και ρώτησα τριγύρω μου.

Μέσα στο πανδαιμόνιο και στις αντιδράσεις που ακολούθησαν την απόφαση της κυρίας υπεύθυνης, η ιδία με περίση αυθάδεια δήλωσε ενώπιον όλων των παρευρισκομένων ότι δεν έχει στην κατοχή της σχετική εγκύκλιο περί ανανέωσης βιβλιαρίων όπως επίσης απευθυνόμενη σε ανήμπορους ανθρώπους τους είπε ότι ήρθαν τελευταία στιγμή.
Θέλω λοιπόν να υποβάλλω στον κύριο υπουργό τα παρακάτω ερωτήματα:
- Απόκρυψη αναφερόμενου κειμένου -

Γνωρίζετε κύριε υπουργέ ότι τα σήματα δεν έχουν σταλεί ακόμη στους δικαιούχους και ο μήνας είναι τέλος Φεβρουαρίου τι έγινε τελείωσαν τα μελάνια στους εκτυπωτές ή ακόμη δεν βρέθηκε ο προμηθευτής για τις εκτυπώσεις?
Γιατί κύριε υπουργέ ενώ γνώριζε η κυρία υπεύθυνη ότι το μαγαζί θα κλείσει στις 13:00 άφησε το μηχάνημα να εκδίδει στο κοινό αριθμούς προτεραιότητας?
Γιατί κύριε υπουργέ το διοικητικό προσωπικό σας δεν είναι ενημερωμένο σύμφωνα με την δήλωση της κυρίας του ΙΚΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ?
Που είναι η κοινωνική σας ευαισθησία που τόσο πολύ διαφημίζετε απέναντι σε ανήμπορους και ηλικιωμένους ανθρώπους?
Γιατί το υπουργείο σας δεν έχει ενημερώσει με επιστολές ή τηλεφωνικά τους δικαιούχους κοινωνικής ασφάλισης περί ανανέωσης των βιβλιαρίων?
Γιατί μόνιμα νοιώθετε ότι ο κόσμος σας κράζει άδικα όταν εσείς οι ίδιοι δεν είσαστε σωστοί απέναντι στον πολίτη?

Σχετικά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα πρέπει ο κάθε πολίτης η κάθε γιαγιά και παππούς να βάλουν INTERNET για να τους στέλνετε με e-mails τις ενημερώσεις σας?
Γιατί το ΙΚΑ στην ιστοσελίδα του δεν έχει ανακοίνωση σε εμφανές σημείο?
Γιατί οι άνθρωποι που έφυγαν σήμερα θα πρέπει και αύριο αν είναι τυχεροί να χάσουν και άλλο μεροκάματο, αλλά να πληρώσουν και άλλο εισιτήριο για να πάνε στο ΙΚΑ?

Κάτωθι σας παραθέτω άρθρο από την εφημερίδα το ΒΗΜΑ που εντόπισα στο INTERNET και αφορά τις ανανεώσεις βιβλιαρίων υγείας:

IΚΑ Παράταση ισχύος για ένα μήνα στα βιβλιάρια υγείας

Παρατείνεται μέχρι το τέλος του μηνός Μαρτίου η ισχύς των βιβλιαρίων υγείας των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, που έληγε σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2011.

Η παράταση δίδεται σε όσους είχαν το απαραίτητο αυτοκόλλητο σήμα του ΙΚΑ που ίσχυε μέχρι σήμερα και αφορούσε τα ένσημα του 2009. Τα νέα αυτοκόλλητα που θα πιστοποιούν τα ένσημα του 2010 έχουν καθυστερήσει με αποτέλεσμα η διοίκηση του ΙΚΑ να παρατείνει την ισχύ των βιβλιαρίων προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Έτσι δίδεται η δυνατότητα παράτασης μέχρι 31 Μαρτίου της κάλυψης της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης και μόνο.


Σε ανακοίνωση του ΙΚΑ σημειώνεται ότι δεν θα ισχύει η παράταση της θεώρησης για νοσοκομειακή περίθαλψη, για νοσηλεία στο εξωτερικό κ.λ.π.

Επίσης για την αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, υπενθυμίζεται ότι δεν απαιτείται θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου για τα προστατευόμενα μέλη οικογένειας, εφόσον αυτά είναι είτε σύζυγοι των άμεσα ασφαλισμένων, είτε τέκνα που δεν συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους.

Κατά συνέπεια στους έμμεσα ασφαλισμένους (συζύγους, τέκνα κάτω των 18 ετών κ.λ.π) θα παρέχονται όλες οι Υπηρεσίες Υγείας, με την προσκόμιση του οικογενειακού βιβλιαρίου, αλλά και του βιβλιαρίου του άμεσα ασφαλισμένου.

και συνεχίζω κύριε υπουργέ:
Όλοι οι πολίτες έχουν την πολυτέλεια να διαβάζουν εφημερίδα?
Γιατί στην ανακοίνωση του ΙΚΑ σημειώνει ότι ότι δεν θα ισχύει η παράταση της θεώρησης για νοσοκομειακή περίθαλψη, για νοσηλεία στο εξωτερικό κ.λ.π. ?
Αν αύριο σε κάποιον άνθρωπο του τύχει κάτι πως θα νοσηλευτεί?
ΠΟΙΟΣ θα του θεωρήσει το βιβλιάριο εσείς κύριε υπουργέ?

Παρακαλώ λοιπόν να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να μην έχετε αυταπάτες για το μέλλον αυτού του τόπου...

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!