tromaktiko: «Σούπερ φεγγάρι» σε απόσταση αναπνοής από την γη

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

«Σούπερ φεγγάρι» σε απόσταση αναπνοής από την γη



Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο θέαμα στις 19 Μαρτίου, καθώς η σελήνη θα πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής (363.104 χιλιομέτρων), από τη γη....
Σύμφωνα με τους επιστήμονες θα είναι η πιο εντυπωσιακή εικόνα τόσο για τους αστρονόμους όσο και για τους πολίτες όλου του κόσμου. Το φυσικό αυτό φαινόμενο ονομάζεται «σεληνιακή περίγειος» και είχε παρατηρηθεί ξανά πριν από 6 χρόνια.

Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι εξαιτίας του φαινομένου, θα υπάρξουν αλλαγές στο κλίμα της γης ενώ μπορεί να προκληθούν σεισμοί ή ακόμη και εκρήξεις ηφαιστείων. Αναφέρουν μάλιστα και παραδείγματα που συνέβησαν λίγες ημέρες πριν ή μετά το φυσικό φαινόμενο, όπως το τσουνάμι στην Ινδονησία του 2005, που είχε σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους και τον κυκλώνα «Τρέισι», που είχε καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη στην Αυστραλία.

Υπάρχουν όμως και άλλες απόψεις, σύμφωνα με τον καθηγητή Πιτ Γουίλερ, «δεν πρόκειται να γίνουν ούτε σεισμοί ούτε να εκραγούν ηφαίστεια, εάν συμβεί κάτι τέτοιο τότε ήταν γραφτό να συμβεί», το ίδιο πιστεύει και ο Αστρονόμος Ντέιβιντ Ρενέκε, ο οποίος συμπληρώνει ότι, «δεν υπάρχει αποδεδειγμένος συσχετισμός μεταξύ του συγκεκριμένου φαινομένου και άλλων φυσικών καταστροφών».

star.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!