tromaktiko: Η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει ένα ιδιαιτέρως δύσκολο δημοσιονομικό πρόγραμμα

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει ένα ιδιαιτέρως δύσκολο δημοσιονομικό πρόγραμμα



Με σημερινές του δηλώσεις ο αμερικανός υπουργός οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ μετά τη συνάντησή του με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο... εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων σχετικά με την συνολική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι “οι ηγέτες ολόκληρης της Ευρώπης έχουν πράξει μέχρι σήμερα ό,τι ήταν αναγκαίο και έχουν καταστήσει σαφές ότι θα κάνουν ό,τι χρειαστεί στο εξής όχι μόνο για τη στήριξη του ευρώ αλλά και για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζονται στις ευρωπαϊκές οικονομίες» τόνισε”.

Να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στη Γερμανία υπήρξε συνάντηση συναντήθηκε επίσης και με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, ενώ επίσης ο αμερικανός υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι “οι συζητήσεις που είχα επιβεβαίωσαν την πεποίθησή μου ότι οι ευρωπαϊκές αρχές αντιλαμβάνονται τι είναι απαραίτητο να γίνει”.

Τέλος, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τις κυβερνήσεις που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. «Η Ελλάδα, η Ιρλανδία όπως και άλλες κυβερνήσεις εφαρμόζουν ιδιαίτερα δύσκολα προγράμματα για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων» δήλωσε ο κ. Γκάιτνερ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!