tromaktiko: Συνάντηση υπουργού Επικρατείας Χρ. Παμπούκη με τον Κύπριο υπουργό Εμπορίου

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Συνάντηση υπουργού Επικρατείας Χρ. Παμπούκη με τον Κύπριο υπουργό Εμπορίου



 Τις προοπτικές ενίσχυσης της εμπορικής συνεργασίας και των επενδύσεων μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, συζήτησε ο υπουργός Επικρατείας της Ελλάδας Χαράλαμπος Παμπούκης, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο, με τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Πασχαλίδη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Βασίλης Παπαϊωάννου, η αναπληρώτρια διευθύντρια εμπορίου Νέλλη Κουλία, ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) Φειδίας Πηλείδης και ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Invest in Greece Αρις Σύγγρος.

Σε δηλώσεις του αναφορικά με τη συνάντηση, ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε ότι έγινε μία ουσιαστική συζήτηση στους τομείς των επενδύσεων, του τουρισμού, των εμπορικών σχέσεων και της ενέργειας και ανατέθηκε στους οργανισμούς προσέλκυσης επενδύσεων Κύπρου και Ελλάδας να κάνουν συγκεκριμένη εισήγηση για περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση των «ήδη εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Από πλευράς του ο Έλληνας υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος και με συγκεκριμένο πεδίο δράσεων.

«Έχουμε παρατηρήσει με μεγάλη ικανοποίηση ότι έχει αυξηθεί, ήδη, η εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών. Αυτό δεν αποκλείει, βεβαίως, στο μέλλον ,και το επιθυμούμε, να υπάρχουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», ανέφερε. Ο κ. Παμπούκης είπε επίσης ότι συζητήθηκαν θέματα που αναφέρονται στην τουριστική συνεργασία, αλλά και θέματα ενέργειας.

«Ζούμε σε μια εποχή αλλαγών, η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική. Αυτά είναι ευκαιρίες και τα δύο κράτη έχουμε την απόλυτη δυνατότητα να πετύχουμε στις νέες αυτές προκλήσεις, οι οποίες θα είναι επ΄ ωφελεία όλων, αλλά και της περιοχής», είπε.

Ανέφερε επίσης ότι συμφωνήθηκε πως θα υπάρξει ένα συγκεκριμένο πεδίο δράσεως και ανατέθηκε στους δύο φυσικούς φορείς επενδύσεων, το Invest in Greece και τον CIPA, που είναι δύο εξειδικευμένοι οργανισμοί που υποβοηθούν, διευκολύνουν, διερευνούν και συμβάλλουν στην ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία, να προχωρήσουν τη συνεργασία με συγκεκριμένα βήματα και σύντομα να υποβάλουν συγκεκριμένες προτάσεις.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!