tromaktiko: Ανησυχούν οι ΗΠΑ για τις εξελίξεις στην Ιαπωνία

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ανησυχούν οι ΗΠΑ για τις εξελίξεις στην Ιαπωνία



Έντονη ανησυχία για την διαρροή ραδιενέργειας εξέφρασαν οι ΗΠΑ, ενώ αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα αποσταλούν αεροσκάφη προκειμένου να εγκαταλείψουν την Ιαπωνία όσοι Αμερικανοί το επιθυμούν.
Χαμηλές και αβλαβείς συγκεντρώσεις...


 ραδιενεργών σωμάτων μεταφέρονταν προς τις ΗΠΑ, είπε ο Lars-Erik De Geer, επικεφαλής έρευνας στο Swedish Defense Research Institute, επικαλούμενος στοιχεία από ένα δίκτυο διεθνών σταθμών παρακολούθησης.

Σε κάθε περίπτωση, ο πανικός για τη διαρροή ραδιενέργειας από τη μονάδα στο Daiichi, περίπου 240 βόρεια του Τόκιο, θεωρείται μεγαλύτερη απειλή για τους επιζώντες από τις χαμηλές θερμοκρασίες, το χιόνι σε κάποιες περιοχές και την έλλειψη πόσιμου νερού, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι από το χώρο της υγείας.

Μεγάλα τα προβλήματα στην καθημερινότητα των Ιαπώνων
Στο Τόκιο, τα προβλήματα με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και τη λειτουργία των μηχανημάτων ανάληψης μετρητών στις τράπεζες δυσκόλευαν την καθημερινότητα των Ιαπώνων. Οι περισσότεροι μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, αγοράζοντας μεγάλες ποσότητες ρυζιού και άλλες απαραίτητες προμήθειες. Πολλοί συνωστίζονταν στα αεροδρόμια αναζητώντας τρόπο να φύγουν από τη χώρα. Νωρίτερα πάντως, το υπουργείο Εμπορίου είπε ότι το ενδεχόμενο μπλακ άουτ μπορεί να αποφευχθεί για την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, εάν η ζήτηση παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα.

Kαμία απειλή για τους Ευρωπαίους Ασφαλιστές
Σε οικονομικό επίπεδο, η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή για τον ασφαλιστικό κλάδο δήλωσε ότι η κρίση στην Ιαπωνία δεν συνιστά απειλή για τις ασφαλιστικές. "Οι επιπτώσεις (για τις ευρωπαϊκές εταιρίες) δεν είναι σφοδρές, είναι υπό έλεγχο και δεν θα υπάρξει πρόβλημα φερεγγυότητας για τις ασφαλιστικές εταιρίες", είπε ο Carlos Montalvo, εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλιστικών και Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Ταμείων (EIOPA)".

newscode.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!