tromaktiko: Κέντρα Αποκατάστασης

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Κέντρα Αποκατάστασης



Στην Ελλάδα, εάν πάθει κάποιος ατύχημα ή εγκεφαλικό και χρειαστεί κινητική αποθεραπεία - αποκατάσταση (στατιστικά τουλάχιστον μπορεί να συμβεί στον καθένα μας)... υπάρχουν πολύ λίγα ιδιωτικά κέντρα, να απευθυνθεί και ένα δημόσιο.
Σήμερα σε ένα από αυτά (ιδιωτικό στην Αττική) υποχρεώνουν τους εργαζόμενους (νοσηλευτές - εργο/φυσικοθεραπευτές) να αποδεκτούν 20% μείωση αποδοχών ή μείωση προσωπικού την ίδια ώρα που συζητάνε την πώληση του σε ιατρικό όμιλο.
Ότι κι αν επιλέξουν το αποτέλεσμα θα είναι να καλεί ο/η ασθενής και κανείς να μην τον ακούει. Μιλάμε για περιπτώσεις που δέχονται θεραπεία και μπορούν να σημειώσουν πρόοδο. Και φυσικά ο/η ασθενής δεν θα είναι η γυναίκα του επίτιμου (λέμε τώρα και να είναι καλά η γυναίκα) αλλά κάποιου άμοιρου η μητέρα!
Τα κέντρα λειτουργούν με την άδεια του κράτους σε συνεργασία με τα ταμεία και συμμετοχή του ασφαλισμένου και πρέπει να τηρούν και συγκεκριμένες προυποθέσεις στον αριθμό του προσωπικού και στα οικονομικά τους.
Κύριε Υπουργέ κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο άνθρωποι με παρέσεις που θα επιβαρύνουν τον εαυτό τους, την οικογένεια τους αλλά και τα ταμεία τους?
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!