tromaktiko: Σύγκρουση συμφερόντων λαού-ολιγαρχίας-τοκογλύφων

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Σύγκρουση συμφερόντων λαού-ολιγαρχίας-τοκογλύφων



Σκεφτήκατε ποτέ οι κυβερνώντες γιατί τα εύκολα τα κάνουν δύσκολα;
Παραδείγματος χάριν γιατί προσκομμίζουν ένα σωρό εμπόδια στις νέες επενδύσεις; Mα γιατί οι επενδύσεις δεν αποδίνουν φακελάκια ΚΑΙ ΜΙΖΕς όπως οι εισαγωγές ,και όχι μόνο αυτό αλλά περιορίζοντας την ανεργία λιγοστεύει ο στρατός των απελπισμένων ανέργων που χτυπάει τις πόρτες των βολευτών.
Αλλο παράδειγμα οι χιλιάδες παρασιτούντες οικονομικά κινέζοι κλπ. που κλείνουν χιλιάδες Ελληνικές επιχειρήσεις και δεν πληρώνουν ούτε φόρους ούτε καν ασφαλιστικές εισφορές ενώ διατηρούν για τον εαυτό τους το δικαίωμα να κουβαλιούνται στα νοσοσκομεία μας .
Πιστεύετε ότι θα καλοπερνούσαν με τους αδήλωτους υπαλλήλους και τα θηριώδη κοντέινερ που φέρνουν από την "ιταλία" άν δεν λάδωναν;
-Στην ιταλία και στην κίνα ένας στους τρείς εργαζόμενους ξένων εταιρειών πρέπειβάσει νόμου για τον περιορισμό της ανεργίας να είναι ιταλός ή κινέζος αντίστοιχα.Μόνο εδώ είμαστε υπεράνω και αφήνουμε δεκάδες χιλιάδες λαθραίους να τινάζουν στον αέρα την ελληνική βιοτεχνία.
Το ίδιο ισχύει με οτιδήποτε εισάγεται για εμπορία ανταγωνιστικό των ελληνικών προιόντων δηλ.λαδώνει για να κλείσει αντίστοιχες ελληνικές επιχειρήσεις.
Αρα με τους κυρίους πολιτικούς έχουμε σύγκρουση συμφερόντων -αυτούς τους συμφέρουν οι εισαγωγές ακαι η μίζα,ενώ τον ελληνικό λαό η παραγωγή και διάθεση ελληνικών προιόντων που είναι και ο μοναδικός τρόπος να ξεφύγουμε από την κρίση.
Αλλο παράδειγμα σύγκρουσης συμφερόντων είναι η τρόικα και το ΔΝΤ.
απαού ακούστηκε δανειστής και δανειζόμενος να έχουν τα ίδια συμφέροντα και ο δανειζόμενος να είναι τόσο αφελής ώστε να αφήσει το τιμόνι στα χέρια των δανειστών; Οι τοκογλύφοι παντού και πάντοτε αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να χρωστούν τα εγγόνια μας στα εγγόνια τους και άν είναι δυνατόν να μας κάνουν κομμάτια και να μας αγοράσουν κοψοχρονιά.
Ποιά χώρα ξέφυγε από τα νύχια των τοκογλύφων ακολουθώντας μνημόνια;
Βλέπετε καμμιά βελτίωση παρά τις θυσίες μας εδώ και 15 μήνες;
Και όμως για αυτούς όλα βαίνουν καλώς ώστε να χρεοκωπήσουμε για να βγάλουν και από εκεί κέρδη μια και οι διάφοροι οίκοι αξιολόγησης έχουν στοιχηματίσει υπέρ της χρεοκωπίας.
Φυσικά σε περιόδους ύφεσης στις δικές τους χώρες παίρνουν ακριβώς τα αντίθετα μέτρα με αυτά που μας προτείνουν για να ανακάμψουν.
Δεν είναι φάρμακο αυτό που μας δίνουν αλλά δηλητήριο και όσο πιο γρήγορα τους το πετάξουμε στα μούτρα τόσο το καλύτερο.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!