Στο πλαίσιο αυτό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει στη διεύρυνση της περαίωσης, δίνοντας τη δυνατότητα και στους υπόχρεους που δεν μπορούσαν να κλείσουν τις «εκκρεμότητες» του παρελθόντος και συγκεκριμένα σε όσους είχαν ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ, να ενταχθούν στη ρύθμιση.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζεται αλλαγές που μεταξύ των άλλων προβλέπουν τα εξής:
* μετάταξη βασικών αγαθών και υπηρεσιών από το χαμηλό συντελεστή ΦΠA 13% στον υψηλό συντελεστή 23%, αλλά και κατάργηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν σε νησιωτικές περιοχές της χώρας, με στόχο την είσπραξη 300 εκατ. ευρώ.
* μείωση κοινωνικών επιδομάτων, όπως π.χ. επιδόματα ανεργίας, πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα ΟΓΑ μέσω της θέσπισης εισοδηματικών κριτηρίων, για να «περισωθούν» περίπου 500 εκατ. ευρώ.
* κατάργηση ή περικοπή δεκάδων φοροαπαλλαγών, με τη θέσπιση και στην περίπτωση αυτή εισοδηματικών κριτηρίων για τη διατήρησή τους.
* νέες αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.
* εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, προκειμένου να εισπραχθούν περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ.
* νέες αυξήσεις στους ΕΦΚ σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα.
* αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων κατά μέσο όρο 30% σε δύο δόσεις, φέτος και το 2012, με στόχο την είσπραξη 600 εκατ. ευρώ.
* επιβολή φόρου στα αναψυκτικά, για να εισπραχθούν 300 εκατ. ευρώ.
* επιβολή "πράσινου" φόρου που "κοστίζει" τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ.
* επιβολή ειδικού τέλους στα αυθαίρετα κτίσματα, με στόχο την είσπραξη 100 εκατ. ευρώ.
* αύξηση των τελών κυκλοφορίας.
http://taneatouoropou.blogspot.com/