tromaktiko: Απάντηση σχετικά με τις καμπάνες των ναών

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Απάντηση σχετικά με τις καμπάνες των ναών



Απαντώντας στη κυρία που έγραψε τα παρακάτω θα ήθελα να της πω τα εξής: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_6986.html
Αρχικά μπορώ να πω με βεβαιότητα πως η κυρία αυτή δεν μένει δίπλα σε εκκλησία για να ενοχληθεί και θεωρεί όλους τους άλλους υπερβολικούς.

Εγώ λοιπόν μένω τα τελευταία 30 χρόνια σε ιδιόκτητο σπίτι απέναντι από μια εκκλησία. Τα τελευταία 2 χρόνια έχει έρθει ένας νέος ιερέας ο οποίος θεωρεί φυσιολογικό κάθε φορά που έχει λειτουργία να βάζει τα μεγάφωνα στη διαπασών χωρίς φυσικά να υπάρχουν πιστοί στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα από τις 7:30 το πρωί κάθε Κυριακής να πρέπει να ξυπνάμε όλοι στη γειτονιά και να ακούμε τη λειτουργία καλύτερα από το αν ήμασταν μέσα στο ναό. Αν θέλαμε να πάμε εκκλησιαστούμε τη Κυριακή θα ξυπνούσαμε οικειοθελώς και θα πηγαίναμε στην εκκλησία, δεν μπορεί όμως κανένας να μας υποχρεώσει να ακούσουμε τη λειτουργία αν δεν το θέλουμε. Επιπλέον οι καμπάνες δεν χτυπούν μόνο 3 φορές όλη τη μέρα. Αλλά κάθε μισή ώρα. Κάθε και μισή μια φορά και κάθε ακριβώς όσες και οι ώρες. 11 το πρωί είναι; 11 φορές θα χτυπήσει η καμπάνα.
Τι δουλεύατε νύχτα θέλετε να κοιμηθείτε στο σπίτι σας;;; Ποιος σας έδωσε αυτό το δικαίωμα;;;
Νομίζω πως όλα αυτά είναι το λιγότερο παράλογα που στρέφουν τους πιστούς μακριά από την εκκλησία. Όσο για εμάς, απλά ψάχνουμε να πουλήσουμε το σπίτι μας για να ησυχάσουμε από την εκκλησία!!!



ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!