tromaktiko: Μικροβιολογικά "αίσχη"

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Μικροβιολογικά "αίσχη"



Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που μου συνέβη σήμερα το πρωί. Πήγα να πάρω τα αποτελέσματα μιας σειράς εξετάσεων από... μεγάλο μικροβιολογικό εργαστήριο της Ξάνθης, αφού πριν είχαμε συννενοηθεί και για το οικονομικό το οποίο θα κυμαινόταν, ύστερα από συζήτηση στα 300 ευρώ!!

Το ποσό μου φάνηκε υπέρογκο, αλλά επειδή διανύω την πρώτη μου εγκυμοσύνη και στο ΙΚΑ και τα νοσοκομεία δεν υπήρχαν διαθέσιμα ραντεβού στις ημερομηνίες που χρειαζόμουν τα αποτελέσματα, αποφάσισα να τα διαθέσω..όχι ότι μου περίσσευαν.

Μόλις λοιπόν έχω πάρει το φάκελο με τις εξετάσεις και πάω στο ταμείο, ζητώ φυσικά να μου κόψουν και απόδειξη και εκεί αρχίζουν τα παρατράγουδα...

Ήμουν στημένη δέκα λεπτά και άκουγα ότι δεν πρόκειται να κοπεί απόδειξη διότι έχει γίνει ήδη μεγάλη έκπτωση. ΚΑΝΕΝΑΣ φυσικά πριν όταν συζητούσαμε το οικονομικό δεν με είχε ενημερώσει ότι τα 300 ευρώ, θα ήταν μαύρα , αφορολόγητα και θα έβγαιναν απλά από τη δική μου τσέπη...ως δωράκι προς τους μεγαλοϊατρούς-μεγαλοϊδιοκτήτες του εργαστηρίου!

Έπειτα ακολούθησε ο ψυχολογικός εκβιασμός για την κοπή της απόδειξης. Με ενημέρωσαν ότι αν επιμείνω η τιμή διαφοροποιείται και αλλάζει στα 470 ευρώ!!!!!

Τελικώς, έπειτα από τα απανωτά μου εγκεφαλικά και επειδή η ηρεμία που θα έπρέπε να περιβάλλει μία έγκυο, είχε ήδη διαταράχθεί, μου κόψαν μια μίζερη απόδειξη των 100 ευρώ , ενώ εγώ φυσικά πλήρωσα 300.

Και ερωτώ: Πού ακριβώς γίνονται αυτοί οι έλεγχοι σε μεγαλογιατρούς, όπου η φοροκλοπή έχει γίνει καθεστώς;

Γιατί δεν επιβάλλονται πρόστιμά σε κραυγαλέες πριπτώσεις αυθερεσίας, παρα μόνο φυλακίζονται μικροοφειλέτες που χρωστούν 100 και 200 ευρώ ΦΠΑ;

Δεν θέλω να πιστέυω ότι σε αυτόν τον τόπο, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, δεν αλλάζει τίποτα. Γιαυτό και γράφω αυτό το παράπονο με την ελπίδα ότι κάτι θα γίνει. Κάτι που θα με κάνει να ονειρεύομαι ένα καλύτερο μέλλον για το μωρό που θα φέρω σε λίγο στον κόσμο.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!