tromaktiko: Απάντηση στο "Πόσο οργανωμένοι είναι οι Ιάπωνες"

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Απάντηση στο "Πόσο οργανωμένοι είναι οι Ιάπωνες"



Καταρχήν, τι σχέση εχουν οι πυρηνικές βόμβες που τους ρίξαν οι Αμερικάνοι, με τα πυρηνικά εργοστάσια....
 (αφορά το http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_3809.html )

Το ότι η πυρηνική ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κακοήθεις σκοπούς, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιείται για την πάραξη ενέργειας, από τη στιγμή μάλιστα που αυτή τη στιγμή είναι μια πολύ πιο 'οικολογική' μορφή ενέργειας από τον λιγνίτη, και πολύ πιο αποδοτική καί από τις 'πράσινες' μορφές ενέργειας και (ξανά) απο τον λιγνίτη.

Περιττό να σου πω για τα άπειρα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται σε τέτοιες εγκαταστάσεις.
Αυτό που συνέβη ήταν απλά ένα ατύχημα το οποίο προκλήθηκε από εξωγενείς, ακραίους, παράγοντες και όχι λόγω αστοχίας των συστημάτων αυτών καθ'αυτών. Ατυχήματα πάντα θα συμβαίνουν.

Μετά λες εν ολίγοις ότι οι Ιάπωνες έχουν ξεχάσει την ιστορία τους, και ότι 'θα χαθούν στα βάθη της ιστορίας'. Οι λέξεις δεν μπορούν να πειγράψουν ΠΟΣΟ λάθος είσαι εδώ.
Οι Ιάπωνες είναι από τους λίγους λαούς που έχουν τόσο μεγάλη εθνική συνείδηση και τέτοια κουλτούρα ως λαός. Κουλτούρα βασισμένη στην ιστορία τους.
Όσο για το ότι θα χαθούν στα βάθη της ιστορίας αυτό δεν το σχολιάζω καν. Απλά δες τι ανάπτυξη έχει η Ιαπωνία σε 60 χρόνια. Και, θα στο γυρίσω, έχουν φάει και 2 πυρηνικές βόμβες. Το να λέει ένας νεοέλληνας τέτοια πράγματα για μια χώρα σαν την Ιαπωνία είναι τουλάχιστον αστείο.

Θα σου πρότεινα να κάνεις ένα ταξιδάκι προς Ιαπωνία μεριά κάποια μέρα, απλά για να καταλάβεις πόσο άστοχα ήταν αυτά που έγραψες.
Αυτά.

Αναγνώστης

---------------------

Φιλε που εγραψες (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_3809.html)

Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου πως οι ιαπωνες ειναι ενας απο τους πιο οργανωμενους λαους.
Μετα ομως θα διαφωνησω.Οι Ιαπωνες φαντασου ποσο μπροστα ειναι που εχουν σχεδον αντικαταστησει το ηλ.ρευμα με την πυρηνικη ενεργεια.Ισα ισα δηλαδη προσπαθουν να χρησιμοποιησουν αλλες μορφες ενεργειας,πραγμα το οποιο δεν εχουν προσπαθησει η λειοψηφια των αλλων χωρων.Τωρα αυτο που εγινε βεβαια ειναι πολυ τραγικο και ας ελπισουμε να πανε ολα καλα για τους ανθρωπους εκει.

Αναγνώστης


------------------------
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!