tromaktiko: Ένας αρχαιολογικός χώρος σκουπιδότοπος

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ένας αρχαιολογικός χώρος σκουπιδότοπος



Σα βγεις στον πηγαιμό για τον ναό του Απόλλωνα ...πάρε και μια σακούλα σκουπιδιών... ...τους χαρταετούς ,τα στρώματα ,τους καναπέδες μη φοβηθείς...
Μια βόλτα στο Μόντε Σμίθ φαίνεται πως θα σε κάνει να θυμάσαι για πολλές ακόμα μέρες το πέταγμα του χαρταετού , αφού όλα τα δέντρα στον αρχαιολογικό χώρο έχουν και από ένα απομεινάρι του εθίμου της Καθαράς Δευτέρας .


Σε ένα τόσο σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της περιοχής μας , συναντάει κανείς μεγάλη ποικιλία των υποπροϊόντων του πολιτισμού μας , απορρίμματα κάθε λογής διάσπαρτα σε ένα χώρο που έχουμε μάλλον ξεχάσει την σπουδαιότητα του άλλα δεν έχουμε και την λιγοστή ευφυΐα να τον κρατάμε καθαρό γιατί μας ταΐζει κυριολεκτικά , βλέπετε αυτό που σαν χώρα έχουμε να προσφέρουμε είναι τα απομεινάρια ενός ενδόξου παρελθόντος και την φύση μας, αυτά πάνω στα οποία βασίστηκε η βαριά βιομηχανία της χώρας μας που είναι ο τουρισμός .

Στον δρόμο όμως μέχρι τον ναό του Απόλλωνα απολαμβάνουν Έλληνες και τουρίστες και άλλα θεάματα πέραν των μνημείων ...καναπέδες , στρώματα , κρεβάτια ,πινακίδες σήμανσης καταχωνιασμένες γιατί όλο και κάπου θα χρειαστούν , κάδους σκουπιδιών γεμάτους αλλά και σκουπίδια διάσπαρτα .

Αναρωτιέται κάνεις λοιπόν κάθε πότε καθαρίζετε η περιοχή από την δημοτική αρχή καθώς όπως βλέπεται οι κάδοι των σκουπιδιών είναι γεμάτοι ακόμα με χαρταετούς , αλλά και πόσο κάποιοι απολίτιστοι συμπολίτες μας εκθέτουν ολόκληρη την χώρα μιας και η Ρόδος αποτελεί σημείο αναφοράς στον διεθνή τουρισμό.














http://ifmedia.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!