Κοτόπουλο αλα κρεμ
Συνταγή για 2 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/2kg στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και πέτσα, κομμένοσε λωρίδες
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκούμοσχοκάρυδο σε σκόνη
1 φλιτζάνι γλυκές πιπεριές(πράσινη, κίτρινη, κόκκινη) κομμένες σε ροδέλες
αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Προετοιμασία:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδοσε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια/υψηλή φωτιά. Βάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι,αλατοπιπερώστε και αφήστε το να τσιγαριστεί μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου6-8 λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι, χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε το ψήσιμο, γιαάλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την κρέμαγάλακτος στο τηγάνι και αφήνουμε και σιγοβράσει για 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατάδιαστήματα. Προσθέστε το μοσχοκάρυδο και τις γλυκές πιπεριές. Αφήστε νασιγοβράζει μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί το κοτόπουλο.
Σερβίρετε το κοτοπουλοαλα κρεμ με ρύζι και σαλάτα. Καλή Όρεξη!