tromaktiko: Μπακαλιορο-μπουκαλο-καταστάσεις

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Μπακαλιορο-μπουκαλο-καταστάσεις



 Έρχεται λοιπόν η 25η με τους Ευάγγελους και τα χαράς ευαγγέλια καθότι και Παρασκευή και τριήμερο.
Όλοι μας λίγο πολύ, θα τον φάμε τον μπακαλιάρο μας, θα κανονίσουμε και για κανέναν ουζομεζέ, (εγώ δεν ξέρω που να πάω, μιας και θα είμαι στην Αθήνα, οπότε δέχομαι και προτάσεις), και όσο να πείς πάλι θα έρθει εκείνο το wine list και δεν θα ξέρουμε τι να διαλέξουμε!

Δίνω οδηγίες προς ναυτιλλομένους και ο καθένας ας κάνει ό,τι καταλαβαίνει!
Εγώ, λοιπόν, τους ουζομεζέδες, τι να πω, τους προτιμώ με ούζο! Έτσι δεν με ενοχλεί ούτε το ξύδι στα παστά, ούτε τα λεμόνια στα καπνιστά, ούτε τα τουρσιά, τίποτα από τα λατρεμένα μου πιάτα τέλος πάντων. Από τα ούζα, μου αρέσει το Μαγεία, αλλά προτιμώ και του Πιτσιλαδή, το βρίσκω όμως σπανιότερα. Γενικά το θέλω το ούζο σχετικά ελαφρύ και αρωματικό. Αυτά όμως είναι γούστα.
Αν πιω με αυτούς τους μεζέδες κρασί, μόνο το ασύρτικο μπορώ να σκεφτώ τόσο μυτερό και σπιρτόζικο στον ουρανίσκο μου. Είμαι λάτρης του, και αγαπημένο μου είναι του Σιγάλα (άλλη ανάρτηση), το φρέσκο και όχι το περασμένο από βαρέλι, που νομίζω ότι θα μου κόψει σαν ξυράφι τον ουρανίσκο.
Αν θέλετε κάτι μαλακό και αρωματικό, αλλά ζωντανό και ατακτούλι συγχρόνως μπορείτε να δοκιμάσετε τις λευκές ευχές Ερατεινές της Πιερίας Ερατεινής (ασύρτικο, chardonnay , μαλαγουζιά), ή το λευκό της τέχνης αλυπίας (Sauvignon blanc).
Αν πια δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τα μοσχάτα, δοκιμάστε μία Λημνία γη του Χατζηγεωργίου, για αλλαγή από το απλό Λήμνος.
Αφού θα φάτε ψάρι και ψαρικά, μην παραλείψετε να ξεπλύνετε το στόμα σας στο τέλος του γεύματος, με ένα γλυκό που θα μπορούσε να είναι ο εξεζητημένος Μελίτης του Μούντριχα (κτήμα Αβαντίς), το κλασσικό Vinsanto, αλλά και η πατρινή tentura (λικέρ από κανέλα και γαρύφαλο), και προχωρήστε στα γλυκά!

http://www.miam.biz

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!