tromaktiko: Κερδίζει έδαφος ο Καντάφι

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Κερδίζει έδαφος ο Καντάφι



Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον Λίβυο ηγέτη έχουν καταλάβει πόλεις-«κλειδιά», την ώρα που οι αντάρτες οπισθοχωρούν... Οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι έχουν αντιστρέψει τους όρους και προελαύνουν στα ανατολικά της χώρας που ελέγχεται από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ ήδη ελέγχουν πόλεις-κλειδιά και απειλούν την Βεγγάζη, όπου χτυπάει η «καρδιά» των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

Οι αντάρτες που για εβδομάδες δίνουν μάχη με τις δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη και είχαν καταφέρει να φτάσουν μέχρι τα περίχωρα της πρωτεύουσας Τρίπολης τώρα φαίνεται ότι χάνουν έδαφος.

Η Μπρέγκα, μετά από σφοδρές μάχες την τελευταία εβδομάδα, ήταν η τελευταία πόλη που έπεσε στα χέρια του καθεστώτος καθώς οι αντάρτες υποχώρησαν μετά τα σφοδρά πυρά και τους βομβαρδισμούς που δέχθηκαν.

Οι δυνάμεις έχουν ήδη καταλάβει την Ζαουίγια, που βρίσκεται 50 χλμ μακριά από την Τρίπολη και σύμφωνα με το Αl Jazeera υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές για το ποιος ελέγχει την πόλη Ρας Λανούφ.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον και της πόλης Μιζουράτα σε μία προσπάθεια να ανακαταλάβουν το τελευταίο οχυρό των αντικαθεστωτικών στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Την ίδια στιγμή ο Αραβικός Σύνδεσμος μετά την έκτακτη σύνοδο στο Κάιρο τάχθηκε υπέρ της επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύης και υποστήριξε τις επαφές με την αντιπολίτευση και το Εθνικό Συμβούλιο

real.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!