Τα δύο τρίτα των αποστολών --οι 96-- συμπεριέλαβαν αεροπορικά πλήγματα και οι υπόλοιπες αφορούσαν την επιβολή της απαγόρευσης πτήσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα για τις 24 ώρες ως το Σάββατο στις 21:30 (ώρα Ελλάδας) που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.
Η επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα ανατεθεί τις επόμενες ημέρες στο NATO, ενώ την προστασία των αμάχων, που περιλαμβάνει πλήγματα στις δυνάμεις του Καντάφι, διαχειρίζονται οι δυνάμεις της συμμαχίας.
Από την 19η Μαρτίου, όταν άρχισαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, η συμμαχία έχει πραγματοποιήσει 1.257 πτήσεις, στις 540 εκ των οποίων συμπεριλήφθηκαν πλήγματα.
Οι δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν φέρει σε πέρας τις περισσότερες αποστολές, 787, έναντι 470 των υπολοίπων χωρών που συμμετέχουν ως αυτή τη στιγμή, δηλ. της Γαλλίας, της Βρετανίας, του Καναδά, της Ιταλίας, της Ισπανίας, του Βελγίου, της Δανίας και του Κατάρ.
Το βράδυ του Σαββάτου, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Καντάφι δήλωσε ότι σημειώθηκαν "εντατικές" επιδρομές εναντίον των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στο συνταγματάρχη στην έκταση των 400 χιλιομέτρων που χωρίζουν την Ατζνταμπίγια και τη Σύρτη.
"Απόψε το βράδυ τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον της χώρας μας συνεχίζονται με μεγάλη σφοδρότητα. Χάσαμε πολλές ζωές, στρατιωτών και αμάχων", είπε ο εκπρόσωπος.
"Σήμερα τα αεροπορικά πλήγματα συνεχίζονται από ώρα σε ώρα, χωρίς σταματημό, στον δρόμο που συνδέει την Ατζνταμπίγια με τη Σύρτη. Εκτιμάμε ότι πολυάριθμοι άμαχοι σκοτώθηκαν. . . [ανάμεσά τους] οικογένειες που προσπαθούσαν να ξεφύγουν με αυτοκίνητα από τις αεροπορικές επιδρομές" των Δυτικών. Ο εκπρόσωπος κ. Ιμπραήμ χαρακτήρισε τις επιθέσεις "δολοφονικές, ανήθικες και παράνομες". Επιθέσεις έγιναν ακόμα στις πόλεις Σύρτη και Σέμπχα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση και αυτόπτες μάρτυρες.