tromaktiko: Αλγερία: Το κυβερνών Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης εξετάζει το ενδεχόμενο να προβεί σε αναθεώρηση του Συντάγματος

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Αλγερία: Το κυβερνών Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης εξετάζει το ενδεχόμενο να προβεί σε αναθεώρηση του Συντάγματος



Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (FNL) που βρίσκεται στην εξουσία στην Αλγερία, μαζί με τη Δημοκρατική Εθνική Ενωση (RDN) και το Κίνημα της Κοινωνίας και τη Ειρήνης (Iσλαμιστές) τάχθηκε υπέρ μιας βαθειάς αναθεώρησης του Συντάγματος, είπε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Μετώπου, Αμπντελαζίζ Μπελχαντέμ.

Το FNL προβλέπει "μια εκ βάθρων αναθεώρηση" του Συντάγματος που υιοθετήθηκε με βάση ένα ειδικό κείμενο το 1996 με αφορμή τις βιαιότητες των ισλαμιστικών ένοπλων οργανώσεων που, με βάση επίσημα στοιχεία, προκάλεσαν το θάνατο πάνω από 200 χιλιάδων πολιτών από το 1992, δήλωσε ο κ. Μπελχαντέμ σε δηλώσεις του στο κρατικό πρακτορείο ASP.

Ο κ. Μπελχαντέμ, προσωπικός εκπρόσωπος του προέδρου της χώρας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, δεν διευκρίνισε ποιές είναι οι πολύ μεγάλες αλλαγές που κρίθηκαν αναγκαίες. Ο γενικός γραμματέας του Μετώπου διευκρίνισε πάντως ότι το κόμμα του θα αρνηθεί οποιαδήποτε πολιτική πρόταση που θα διαγράψει κάθε τι που πραγματοποιήθηκε αφότου η χώρα ανεξαρτητοποιήθηκε το 1962, δηλαδή την πρόταση μιας συντακτικής συνέλευσης".



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!