tromaktiko: Καταγγελία - αναφορά για μισθοδοσία μέσω συγκεκριμένης τράπεζας από τον δήμο Πατρέων

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Καταγγελία - αναφορά για μισθοδοσία μέσω συγκεκριμένης τράπεζας από τον δήμο Πατρέων




Με την παρούσα και σύμφωνα με το Άρθρο1 του Ν: 3074/2002 παρακαλώ προβείτε « ΑΜΕΣΑ» στις δικές σας ενέργειες για τυχόν διαφθορά και κακοδιοίκηση στο ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ και στην Προϊσταμένη του Τμ. Μισθοδοσίας , καθώς και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση...
1) των διατάξεων των παραγράφων 1-5 επί του άρθρου 8 της υπ. Αριθμό 2/57873/24-8-2010εγκυκλιου του υπουργείου Οικονομικών « για την παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των άρθρων 5-20 της υπ. Αριθμό 237345/0004/2010 κ.υ.α.
2) Της με αριθ. Αριθμό 2020401/25130022/26-3-97 (Φεκ. 241β/97) απόφασης του Υπ. Οικονομικών «Περί καθορισμού των Τραπεζών & Πιστωτικών Ιδρυμάτων, που συμμετέχουν στο νέο σύστημα πληρωμής των αποδοχών των υπαλλήλων του Υπ. Οικονομικών όπως ισχύει, σύμφωνα με τις οποίες το προσωπικό οφείλει να ανοίξει Τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα που επιθυμεί ο μισθοδοτούμενος Υπάλληλος.

Συγκεκριμένα:
Είμαι υπάλληλος που μετατάχθηκα στον ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ & υπηρετώ στην (πρώην) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΧΑΙΑΣ στην Δ/νση Υγείας, που εδρεύει στην οδό κανάρη 44 στη Πάτρα.

Με την αρ. Πρωτ: 1976/21-1-11 έγγραφο της (νυν) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ της Δ/νσης Οικονομικού (Τμ. Μισθοδοσίας) , έχοντας υπόψη της διετούς ισχύος σύμβασης ανάληψης της μισθοδοσίας του Προσωπικού της Ν/Α ΑΧΑΙΑΣ με σχέση εργασίας Δημοσίου & ιδιωτικού δικαίου πληροφορεί το εν λόγω Προσωπικό ότι η έναρξη καταβολής της μισθοδοσίας του Προσωπικού των καταργούμενων Ν/Α ΑΧΑΙΑΣ & (νύν) Περιφερειών (άρθρο 3 του Ν.3852/2010 θα πραγματοποιηθεί με την « ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΧΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ » (Ε.Α.Π.) από 27 Μαρτίου του 2011 και ως τούτου προτρέπει «ΑΜΕΣΑ» στην έκδοση Τραπεζικού λογαριασμού σε οποιαδήποτε Τράπεζα επιθυμούμε, διότι λήγει και η παράταση συνεργασίας με ισχύουσα σύμβαση της πρώην συνεργαζόμενης Τράπεζας με την Ν/Α ΑΧΑΙΑΣ ως τις 31-3-11 μέχρι την έναρξη καταβολής μισθοδοσίας με την νέα διαδικασία της (Ε.Α.Π.) ενώ για το προσωπικό των Υπηρεσιών που μεταφέρθηκαν στους Δήμους, για το διάστημα μέχρι την αλλαγή του φορέα μισθοδοσίας τους εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τους λογαριασμούς, της ισχύουσας σύμβασης του Τραπεζικού Ιδρύματος με την πρώην Ν/Α ΑΧΑΙΑΣ .

Στις 1-3-2011 κατέθεσα Αίτηση προς το Τμήμα Μισθοδοσίας του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ, και παρότι εξήγησα ότι υπάρχει εγκύκλιος της (Ε.Α.Π.) που αναφέρεται στην έκδοση Τραπεζικού λογαριασμού, όπου επιθυμεί ο κάθε υπάλληλος η Προϊσταμένη του Τμ. Μισθοδοσίας , μου αναφέρει ότι ήδη υπάρχει σύμβαση με την « ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ » και παρότρυνε άπαντες…. Να δεχθούν την ανωτέρω Τράπεζα.

Στις 21-2-11μία συνάδελφος μας φέρνει Αιτήσεις οι οποίες και δόθηκαν από το Τμ. Μισθοδοσίας του Δήμου Πατρέων με την υποχρέωση να υποβάλλουμε όλοι όσοι μετετάχθησαν την συγκεκριμένη Αίτηση (φωτογραφίζοντας)…!!! το παραπάνω Πιστωτικό Ίδρυμα.

Με την Αρ. Πρωτ: 2410/1-3-11 Αίτηση μου στο Πρωτόκολλο του Δήμου Πατρέων επέλεξα να μισθοδοτούμαι από την « PROBANK » και μάλιστα επισύναψα και την πρώτη σελίδα του λογαριασμού μου, όμως παρότι πλησιάζει η έναρξη πληρωμής από την (Ε.Α.Π.) Το αρμόδιο Τμήμα δεν έχει απαντήσει ακόμα στην Αίτησή μου.

« Για τους λόγους αυτούς »
Ζητώ την πιστή εφαρμογή της υπ.αριθ. 2/37345/0004/4-6-10 κ.υ.α και εφαρμογή στο σύνολό της των άρθρων 5-20 της « ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ». Επειδή θεωρώ την εν, λόγω ενέργεια της αρμόδιας Προϊσταμένης ως βλαπτική μεταβολή η οποία γίνεται εν αγνοία, και χωρίς (προφανώς) την συναίνεση…??? Των μισθωτών υπαλλήλων η οποία επιφέρει ζημία υλική η ηθική στον εργαζόμενο υπάλληλο όπως ( καθυστέρηση αποδοχών, κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών , δανείων με τον κίνδυνο να τεθούν σε καθυστέρηση κλπ )

Ζητώ την πιθανή διαπίστωση η παραβίαση της Προϊσταμένης αρχής του παραπάνω τμήματος μισθοδοσίας του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ εφόσον προβλέπεται από την ισχύουσα για κάθε ελεγκτικό σώμα νομοθεσία αλλά και για την εξάλειψη των φαινομένων παραβατικότητας που πιθανόν εντοπίσετε, καθώς και επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματός μου στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια του Ν. 3845/2010 (φεκ.65Α/10)


Διατελώ Ολοπρόθυμος
Ζ. Χάρης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!