tromaktiko: Π. Μπεγλίτης: ''Δεν υποβαθμίζεται το ΚΕΠΒ Θήβας''

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Π. Μπεγλίτης: ''Δεν υποβαθμίζεται το ΚΕΠΒ Θήβας''



Απάντηση και σε προσωπικές αιχμές για την 162 Α/Κ ΜΒΠ Γιαννιτσών
Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με θέμα «Προσωπικό ρουσφέτι του Υπουργού στην πλάτη της τοπικής κοινωνίας της Θήβας», γίνονται γνωστά τα ακόλουθα...
:
Το ΚΕΠΒ, λειτουργεί ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων οπλιτών ΠΒ και ως ΕΚΕ, για τους οπλίτες ΠΒ με ειδικότητα οδηγού τροχοφόρων οχημάτων.
Για τη συγκεκριμένη ειδικότητα, το ΚΕΠΒ έχει πιστοποιηθεί ως ΚΕΚ. Επιπλέον στο ΚΕΠΒ, λειτουργούν παράλληλα και Σχολεία Μηχανοδήγησης Ανθυπολοχαγών και Μονίμων Λοχιών.
Σύμφωνα με τη Μελέτη, η οποία εκπονήθηκε από το ΓΕΣ/ΔΕΚΠ το 2008, με θέμα τη σκοπιμότητα της λειτουργίας των υφιστάμενων ΚΕΝ – ΕΚΕ όλων των Όπλων και Σωμάτων, αλλά και στο πλαίσιο επανεξέτασης της μελέτης για τη νέα Μελλοντική Δομή Δυνάμεων (ΜΔΔ), σύμφωνα με την οποία εξετάζεται και η μείωση των υφισταμένων ΚΕΝ-ΕΚΕ, έχει προταθεί η συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΠΒ ως ΚΕΝ-ΕΚΕ, ως μέχρι τώρα.
Στα Γιαννιτσά, δεν θα λειτουργήσει καινούριο ΚΕΝ, αλλά η 162 Α/Κ ΜΒΠ, παράλληλα με την επιχειρησιακή της αποστολή, θα λειτουργεί και ως ΚΕΝ.
Από τα παραπάνω συνάγεται ότι, η λειτουργία της 162 Α/Κ ΜΒΠ και ως ΚΕΝ ΠΒ, δεν καταργεί, ούτε υποβαθμίζει το ΚΕΠΒ στη Θήβα και δεν επιφέρει επιπρόσθετη επιβάρυνση σε προσωπικό και πόρους.
Τέλος και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας γνωρίζω ότι τα όσα αναφέρονται στην ερώτησή σας και αφορούν το πρόσωπό μου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δεδομένου του ότι ουδέποτε πραγματοποίησα επίσκεψη στα Γιαννιτσά συνοδευόμενος από τον κ. Αρχηγό ΓΕΣ, δεν συνδέομαι με κανένα στενό προσωπικό και οικογενειακό δεσμό με τα Γιαννιτσά και τόπος καταγωγής μου είναι το Βέλο Κορινθίας.

Ερώτηση 11221/15-2-2011 της Βουλής των Ελλήνων
Κύριε Υπουργέ,
Η επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας στα Γιαννιτσά, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο και οι επίσημες δηλώσεις του έχουν σκορπίσει την αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Θήβας, αφού η ίδρυση Κέντρου Νεοσύλλεκτων Πυροβολικού στα Γιαννιτσά, που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση σηματοδοτεί την κατάργηση ή την υποβάθμιση του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας, που λειτουργεί στην περιοχή για πολλές δεκαετίες.
Ο τρόπος μάλιστα με τον οποίο ανακοινώθηκε η ίδρυση του ΚΕΠΒ Γιαννιτσών, αποδεικνύει ότι πρόκειται για προσωπικό ρουσφέτι του αναπληρωτή Υπουργού προς την τοπική κοινωνία των Γιαννιτσών, αφού όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο κύριος Μπεγλίτης συνδέεται με­ τα Γιαννιτσά «με στενούς προσωπικούς και οικογενειακούς δεσμούς».
Για την κυβέρνηση της Δημόσιας Διαβούλευσης, μάλιστα, που, ωστόσο, επιμένει στις «νυχτερινές» ανακοινώσεις, η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας φέρεται ως ειλημμένη, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται οι παρεμβάσεις του κυρίου Μπεγλίτη «συζητήθηκαν, αποφασίστηκαν και ανακοινώθηκαν».
Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ωστόσο, ότι η τοπική κοινωνία της Θήβας έχει άγνοια για το ενδεχόμενο κατάργησης ή υποβάθμισης του ΚΕΠΒ Θηβών.
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
-Συνδέεται η ίδρυση του ΚΕΠΒ Γιαννιτσών με κατάργηση ή υποβάθμιση του ΚΕΠΒ Θηβών; Είναι ορθολογική η ταυτόχρονη λειτουργία περισσότερων από ένα Κέντρων Εκπαίδευσης Πυροβολικού;
-Προτίθεται η κυβέρνηση να καταργήσει ή να υποβαθμίσει το ΚΕΠΒ Θηβών; Αν ναι, γιατί δεν έχει ενημερωθεί η τοπική κοινωνία της Θήβας; Γιατί δεν έχει ζητηθεί η άποψή της;


http://kranosgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_2636.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!