tromaktiko: Επίθεση Λαφαζάνη στην κυβέρνηση για Λιβύη

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Επίθεση Λαφαζάνη στην κυβέρνηση για Λιβύη




Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην Πανελλαδική Σύσκεψη του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΝ.
«Συνιστά ντροπή για τη χώρα μας ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αποφάσισε να...




 συμμετάσχει και μάλιστα για πρώτη φορά τόσο ενεργά και με τόσα στρατιωτικά μέσα, στην πρώτη γραμμή των προθύμων ΄΄ιεράκων΄΄ στον βρώμικο πόλεμο κατά της Λιβύης», τόνισε, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα, ερήμην, μάλιστα, του ελληνικού λαού, ερήμην και αυτής της Βουλής, να εμπλέκει τη χώρα σε πολεμικές περιπέτειες και τυχοδιωκτισμούς, που έχουν επικίνδυνες, άμεσες και μεσοπρόθεσμες συνέπειες για τη χώρα και τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι ο πόλεμος που είναι έτοιμη να εξαπολύσει η Δύση κατά της Λιβύης «δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τη διάσωση ανθρώπων και τη δημοκρατία αλλά αφορά το ληστρικό έλεγχο των πετρελαίων της γειτονικής χώρας και τον έλεγχο των εξεγέρσεων και των εξελίξεων στον αραβομουσουλμανικό κόσμο».

Ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε «να σταματήσει αμέσως κάθε μορφή άμεσης και έμμεσης συμμετοχής της χώρας μας στον ληστρικό πόλεμο κατά της Λιβύης», «να μη χρησιμοποιηθούν στρατιωτικές αμερικανονατοϊκές βάσεις της χώρας μας, όπως της Σούδας ή ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ως ορμητήρια πολέμου», «να φύγουν εδώ και τώρα οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και να αποχωρήσει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ



nooz.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!