tromaktiko: Απάντηση στο "Έγκλημα κατά του λαού της Λιβύης"

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Απάντηση στο "Έγκλημα κατά του λαού της Λιβύης"



Διαφωνώ ως προς την λογική του γράφοντα, συμφωνώ ως προς τα λεγόμενα ωστόσο....http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_992.html Κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε οι Έλληνες ότι ο κόσμος και η ανθρώπινη ιστορία στο πέρασμα των αιώνων έτσι κινήθηκε. Αυτά ήταν τα κίνητρα κάθε "Ιμπεριαλιστικής" Δύναμης και όσες δεν ήταν "ιμπεριαλιστικές" χαθήκαν στον ρου της ιστορίας.
Βέβαια χαθήκαν και οι "Ιμπεριαλιστικές" αλλά αρκετά αργότερα και επιπλέον με μαθηματική ακρίβεια διατήρησαν περίοπτη θέση στην ιστορία των λαών, διατήρησαν περίοπτη θέση στο επίπεδο ζωής των πολιτών τους και σε πολλά άλλα επίπεδα.
Φύσικά δεν λέω ότι μπορεί ποτέ η Ελλάδα ή πρέπει να γίνει "ιμπεριαλιστική" υπερδύναμη. Για αυτό φυσικά ΠΑΝΤΑ θα είμαστε το γιουσουφάκι μιας "ιμπεριαλιστικής" υπερδύναμης.
Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί να είμαστε τζάμπα γιουσουφάκι. Δεν θα έπρεπε η Ελλάδα να πάρει κάποια ανταλλάγματα για την στήριξη που παρέχει στις "σύμμαχες" δυνάμεις του ΝΑΤΟ?
Επίσης ατά το παρελθόν που ο Γιωργάκης είχε "αγαστή συνεργασία" με τον Καντάφι δεν θα έπρεπε να εξασφαλίσει συγκεκριμένα ανταλλάγματα επίσης για την χώρα μας? Για παράδειγμα οριοθέτηση συγκεκριμένης ΑΟΖ μεταξύ μας.
Είχα διαβάσει σε περιοδικά ότι η Λιβύη είχε μονομερώς αρχίσει την εξόρυξη κοιτασμάτων στην θαλάσσια περιοχή που μας αφορά.
Αφού λοιπόν ΚΑΙ η Ελλάδα μαζί με τις άλλες "ιμπεριαλιστικές" δυνάμεις της Δύσης (γιατί της Ανατολής είναι άλλες) "βοηθούν" στην πτώση του καθεστώτος Καντάφι, δεν θα έπρεπε να έχει ξεκαθαρίσει ήδη με τους ηγέτες του άλλου (νέου) καθεστώτος ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ το θέμα της ΑΟΖ?
Κατά τα άλλα παρακαλώ ανοίξτε κανα βιβλίο ιστορίας ή διεθνών σχέσεων ή διπλωματίας ή πολιτικών επιστημών και αφήστε την ηθικολογία. Δεν ζούμε ούτε στον παράδεισο ούτε στον Κήπο της Εδεμ και της αφθονίας.Μόλις αρχίσαν οι Κινέζοι να καταναλώνουν σιτάρι οι τιμές έφτασαν στον θεό. Ξυπνάτε μήπως και κάποια στιγμή βρούμε τουλάχιστον κανα καλό από τους "ιμπεριαλιστές" είτε της Δύσης είτε της Ανατολής, είτε της Ευρώπης, γιατί αλλιώς μόνο θα δίνουμε (ή δεν θα δίνουμε)

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!