tromaktiko: ΚΕΠ Υμηττού

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΚΕΠ Υμηττού



Ωρα 11:00 πρωί. Το ΚΕΠ βρίσκεται με 4 υπαλλήλους και κανέναν πολίτη.
Με την είσοδό μου πηγαίνω μπροστά στον κεσέ με βλέπει ο υπάλληλος δεν μου μιλά και σηκώνεται και μιλα΄με την κυρία στο διπλανό γραφείο.... Έπρεπε να εξηγήσει θέματα περί εργασίας πως τι αλλά ενώ περνά η ώρα και ο πολίτης απευθύνεται στον διπλανό του που ιδρώνει για το μεροκάματο με μεγάλα χασμουρητά.

Απεθύνθηκα σε αυτόν προς εξυπηρέτηση αλλά μου είπε πως πρέπει να το κάνει ο συνάδελφος φαντάζομαι πως πρέπει να χρειάζονται πανεπιστημιακές γνώσεις και χρειάζονται χρόνια εξηδίκευσης για μια εξουσιοδότηση... έτσι δικαιολογείται η αναμονή για τον συνάδελφο και η ευθύνη που δεν ήθελε να πάρει ο διπλανός του..

Μετά απο αναμονή και επειδή πρέπει και εμείς να βγάλουμε το μεροκάματο όπως οι καταιδρωμένοι αυτοί υπάλληλοι (μίζερη ζωή) απευθύνθηκα στον εν λόγο κύριο λέγοντάς του πως είναι τέσσερεις άνθρωποι μόνοι και μπορούν να τα πουν όλη μέρα και πως θα μπορούσε να με εξυπηρετήσει πρώτα.
Ο χασμουρητός συνάδελφος και εργατοπατέρας ξαφνικά εξύπνησε και ήρθε η ώρα για δουλειά έτσι έπιασε τα συνδικαλιστικά εναντίον μου....

Μετά απο αρκετό διαπλικτισμό και την αναφορά μου πως θα τους καταγγείλω (πρέπει να προσθέσω πως ξεκίνησε η ομιλία του ενικού από μέρους του, πράγμα που έκανα και εγώ, χωρίς ύβρις όμως) και αφού άκουσα πως πρέπει να σέβομαι πως είναι μεγαλύτερος ... και αφου είναι βέβαια όλοι γνωρίζουμε πως μπορεί να λέει ότι θέλει ένας μεγαλύτερος και εμείς να του λέμε ευχαριστίες, με απείλησε να ξαναπάω από εκεί για να μου δείξει πόσο θα περιμένω την επόμενη φορά.

Από ότι φαίνεται το να διακόψεις το χασμουρητό υπαλλήλου του ΚΕΠ κοστίζει πολύ. Δεν μπορούμε φυσικά να τρέχουμε εμείς οι πολίτες τους υπαλλήλους των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Θα το πληρώσουμε ακριβά περιμένοντας ατελείωτα στην ανύπαρκτη ουρά για να τελειώσουμε μια εργασία ενός λεπτού.

Θεωρώ δε, πως άξια καλύπτουν τέσσερεις θέσεις σε αυτό το ΚΕΠ αφού σφίζει απο δουλειά! Μάλλον οι αρχές τα έχουν καταφέρει και πάλι όπως πάντα.

Επιτέλους μετά απο διαπλικτισμούς με τον εργατοπατέρα ο κύριος Γιαννούλης Ιωάννης επέστρεψε στο γραφείο του και έβαλε την πολίτιμη υπογραφή του και την σφραγίδα του κράτους που είναι αυτός τόσο σκληρά εκπαιδευμένος να τοποθετήσει σε μία υπέυθυνη δήλωση και κατάφερα να φύγω απο εκεί ελπίζοντας πως δε θα ξαναχρειαστώ να πάω πάλι γιατί μου τάξανε πως θα περιμένω πολύ αν ξαναπάω...

Μάλλον τελικά θα πρεπει να ζητήσω συγνώμη και την επόμενη φορά να πάρω και το γεύμα μου μαζί αν έχω να κάνω δουλειά ενός λεπτού...
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Πολίτες ... πρέπει να ενεργοποιηθούμε...
ζούμε αυτά που ζούμε διότι επιτρέψαμε εμείς να γίνει η κατάσταση έτσι!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!