tromaktiko: Ζητούν να μην κλείσει το Γυμνάσιο Θραψανού

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ζητούν να μην κλείσει το Γυμνάσιο Θραψανού



Επιστολή προς τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Απόστολο Κλινάκη απέστειλε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Θραψανού κ. Γιάννη Καλιακάκη σχετικά με...
 το κλείσιμο του Γυμνασίου της περιοχής από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο . Η επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά: " Η πρόθεση των υπηρεσιών για την αναστολή λειτουργίας - κλείσιμο του Γυμνασίου Θραψανού από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, έχει προκαλέσει μεγάλη οργή και αναστάτωση στην Τοπική κοινότητα και σε όλους τους κατοίκους.
Ως Τοπικά Συμβούλια μιας ιστορικής περιοχής και μέχρι πρότινος Δημότες, ενός από τους πλέον αξιόπιστους Δήμους του Νομού Ηρακλείου, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για το ενδεχόμενο «λουκέτου» του Γυμνασίου Θραψανού. Η αγανάκτηση που εισπράττουμε από τους κατοίκους του Θραψανού, της Βόνης, του Ζωφόρου και του Σαμπά είναι έντονη, καθώς όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, δημιουργείται αναστάτωση άνευ λόγου και αιτίας, σε ένα τόσο νευραλγικό τομέα της κοινωνίας, που δεν είναι άλλος από την Παιδεία.

Θεωρούμε ότι το Γυμνάσιο Θραψανού πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί και οι μαθητές του έχουν το δικαίωμα στη μάθηση κάτω από σωστές συνθήκες. Με περισσότερους από 40 μαθητές (με προοπτική αύξηση του αριθμού κατά 20 μαθητών σύμφωνα με τα μητρώα του Δημοτικού Σχολείου Θραψανού), πληροί τις προϋποθέσεις σε ότι αφορά τις αριθμητικές ισορροπίες, ενώ και κτιριακά μετά την ανακαίνιση που έγινε, δεν υπάρχουν υλικά (στέγη ή άλλα σημεία), που να θεωρούνται απαγορευτικά.
Επίσης, τις τελευταίες ημέρες που το θέμα «αιωρείται», νιώθουμε και κατανοούμε πλήρως την αγωνία των μαθητών, των γονιών τους και όλης της τοπικής κοινωνίας. Η μεταφορά στα Γυμνάσια Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου, δεν είναι καθόλου εύκολη και ασφαλή, καθώς η πρόσβαση δεν είναι αυτή που θα έπρεπε, κάτι που θα πρέπει να σας βάλει σε σκέψεις. Όπως σε σκέψεις, πρέπει να σας βάλει το γεγονός, ότι μιλάμε για Γυμνάσια, που είναι ήδη κορεσμένα.
Τίθενται λοιπόν σοβαρά ζητήματα και καμία διαπραγμάτευση δε μπορεί να γίνει, σε μια συζήτηση, που εν τη γενέσει δεν στηρίζεται σε «γερές βάσεις» Όταν μάλιστα ακούγεται ότι αντίστοιχα Γυμνάσια του Νομού Ηρακλείου , ίδιας ή και μικρότερης δυναμικότητας θα διατηρηθούν.
Επίσης θέλουμε να σας τονίσουμε, ότι η θέση της νέας Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, είναι εξ αρχής αρνητική στο ενδεχόμενο να «κλείσει» το Γυμνάσιο Θραψανού.
Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας, όλα τα παραπάνω, σε ότι αφορά ενέργειες που δε συμβαδίζουν με το μέλλον των παιδιών μας και θα μας αναγκάσουν να παλέψουμε σθεναρά για το αντίθετο"

neakriti.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!