tromaktiko: Νηστικό αρκούδι... υπηρετεί στο Καστελλόριζο;

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Νηστικό αρκούδι... υπηρετεί στο Καστελλόριζο;



Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Καστελλόριζου ακούγεται ως συνώνυμο των άγονων γραμμών, και της εγκατάλειψης της ελληνικής παραμεθορίου..

Το θέμα που αυτή τη φορά βρίσκεται εν εξελίξει είναι ο εφοδιασμός και η διατροφή των εν υπηρεσία στρατιωτών τόσο στο νησί όσο και στις εκατέρωθεν βραχονησίδες, Ρω και Στρογγύλη. Η προβλεπόμανη διαδικασία αφορά τον εφοδιασμό της μονάδας από τη Ρόδο μεσω στρατωτικώ οχημάτων που επιβιβάζονται στο πλοίο "Πρωτέας" της εταιρίας Α.Ν.Ε.Σ. Μεταξύ της προ ενός μηνός περίπου απόσυρσης του πλοίου απο τα δρομολόγια για προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης -διαρκειας 20 ημερών - και φημολογούμενης καθυστέρησης από πλευράς Ελληνικου Στρατού να  ανταποκριθεί στο οικονομικό σκέλος της σύμβασης, το αποτέλεσμα είναι ένα : Δεν υπάρχουν πλέον αποθέματα τροφίμων στο στρατόπεδο για τους στρατιώτες, πέρα από ρύζι και κονσέρβες, ενω και τα αποθέματα της λέσχης για τα στελέχη επίσης εχουν εξαντληθεί. Εννοείται πως το κυλικείο του στρατοπέδου έχει πλεον μονο αναψυκτικά, τιποτε φαγώσιμο..Έτσι λοιπον η καθημερινή διατροφή εξαρτάται από την οικονομικη δυνατότητα των στρατιωτών να παραγγέλνουν φαγητό απέξω..Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα στις βραχονησίδες, όπου δεν υπάρχει δυνατότητα delivery..
Πιθανές λύσεις αν ξεπεραστεί η συνήθης αδράνεια εκ μερους των υπευθύνων του Ε.Σ? Πλλές υπάρχουν, από κινήσεις για τον εφοδιασμό μέσω πλοίων του πολεμικού ναυτικού μέχρι και προμήθεια τροφίμων από το απέναντι τουρκικό οικισμό του Κας..Τέτοιο ενδεχόμενο πιθανά να προξενούσε ειρωνικά χαμόγελα δεδομένων και των προθέσεων των γειτόνων για το Καστελλόριζο, ωστόσο η έλλειψη τροφιμων για τις δυνάμεις εθνοφυλακής είναι μια ακόμη πιο ειρωνική πραγματικότητα.

Πηγη: Για ευνόητους λόγους ανωνυμος, εν υπηρεσία στρατιωτης..
ANAΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!