tromaktiko: Το "Ακροπόλ" ανοίγει τις πόρτες του για τον Νιόνιο

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Το "Ακροπόλ" ανοίγει τις πόρτες του για τον Νιόνιο



Ο Διονύσης Σαββόπουλος αφηγείται παραμύθια που είναι αφιερωμένα στα δύο εγγόνια του! Ο σπουδαίος τραγουδοποιός παρουσιάζει εδώ και λίγες μέρες στο...
ανακαινισμένο θέατρο «Ακροπόλ» μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση με μελοποιημένες ιστορίες βασισμένες στο έργο του αρχαίου ποιητή Ησίοδου.
Η παρουσία του πολυαγαπημένου Νιόνιου στο ιστορικό θέατρο -που πλέον έχει πάρει τη μορφή μιας σύγχρονης μουσικής σκηνής- σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας λαμπερής εποχής στον χώρο. «Για να γίνει ο χρόνος καινούργιος» τιτλοφορείται η παράστασή του και η αλήθεια είναι ότι όλα πλέον εκπέμπουν μια καινούργια αισθητική και καλλιτεχνική άποψη.
Πρωτοποριακός, όπως πάντα, ο δημοφιλής καλλιτέχνης παρουσιάζει με τον δικό του μελωδικό τρόπο παραμύθια για την αρχή του κόσμου, τη γέννηση του χρόνου, τη χρήση της φωτιάς αλλά και κάθε δύναμης που βλάπτει και ωφελεί τον άνθρωπο.
Θέματα παρμένα από τη «Θεογονία» του Ησίοδου, που περιγράφει την καταγωγή των θεών της ελληνικής μυθολογίας, ξεκινώντας από τη γενιά του Χάους, της Νύχτας και της Γαίας, συνεχίζοντας με τον Ουρανό και τους Τιτάνες και καταλήγοντας στους θεούς του Ολύμπου. «Η παράσταση φτιάχτηκε για παιδιά και μεγάλους, για όλους μας. Ξαναγινόμαστε όλοι εδώ παιδιά, δηλαδή καινούργιοι, σε μια αφήγηση που ξετυλίγεται μπροστά μας γεμάτη θαύματα, αφηνόμαστε...»
Στο πλευρό του βρίσκονται κορυφαίοι μουσικοί (Σταύρος Λάντσιας και Γιώτης Κιουρτσόγλου), εξαίρετοι χορευτές από την ομάδα της Σοφίας Σπυράτου, που έχει αναλάβει και τη σκηνοθετική φροντίδα της παράστασης, αλλά και ξυλοπόδαροι. Η παράσταση παίζεται μόνο τα Σαββατοκύριακα


espressonews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!