tromaktiko: Θέμα αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου με την τρόικα θέτει η Λούκα Κατσέλη

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Θέμα αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου με την τρόικα θέτει η Λούκα Κατσέλη



Σε συνέντευξη του στον Τύπο της Κυριακής, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα ώστε να υπάρξουν αλλαγές στο Μνημόνιο
Συγκεκριμένα, η κα Κατσάλη ανέφερε ότι “δεν πιστεύω ότι μία συνολική αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου είναι εφικτή. Πιστεύω όμως ότι, στην εφαρμογή του Μνημονίου, υπάρχουν περιθώρια για προσαρμογές, μετά από διαπραγματεύσεις, έτσι ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα των μέτρων”.
Επίσης, όπως επισήμανε η υπουργός υπάρχει η πολιτική βούληση για αυτή την επαναδιαπραγμάτευση, ενώ, φαίνεται να κρατά μικρό καλάθι όσον αφορά τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου, αν και φάνηκε σίγουρη πως μέσα στο 2011 θα υπάρξουν αποφάσεις όσον αφορά το θέμα της επιμήκυνσης, το θέμα της μείωσης του επιτοκίου και την επαναγορά των ομολόγων.

Στο θέμα των πρόωρων εκλογών η υπουργός Εργασίας τάσσεται σαφώς κατά των πρόωρων εκλογών δηλώνοντας πως το ζητούμενο είναι να υλοποιηθούν οι πολιτικές και να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές.

Τέλος, στηρίζει τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου τονίζοντας πως «τόσο ο υπουργός Οικονομικών, όσο και ο κάθε υπουργός διερευνούν και αξιολογούν τα περιθώρια διαπραγμάτευσης που ανοίγονται στην υλοποίηση του Μνημονίου, με γνώμονα τους στόχους και το περιεχόμενο της πολιτικής που προωθούν».

www.greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!