tromaktiko: Αλέξης Τσίπρας από τα Τρίκαλα «Ψεύτης, συκοφάντης και αμετροεπής ο κ. Πάγκαλος»

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Αλέξης Τσίπρας από τα Τρίκαλα «Ψεύτης, συκοφάντης και αμετροεπής ο κ. Πάγκαλος»



Ο κ. Τσίπρας, χαρακτήρισε «αμετροεπή, ψεύτη και συκοφάντη» τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο...
μετά τις αναφορές του τελευταίου, ότι κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από την πρόσφατη επίθεση με …γιαούρτια που δέχθηκε.

«Ο κ. Πάγκαλος, ΄΄στοχοποιεί΄΄ τον ΣΥΡΙΖΑ για να σωθεί ο ίδιος, γιατί διαισθάνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επικοινωνήσει με αγανακτισμένους ψηφοφόρους του ΠαΣοΚ και φοβάται μην γίνει πολιτική πράξη η αγανάκτηση και η οργή του κόσμου», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, καλώντας την αριστερά της Αριστεράς μέχρι την αριστερά του ΠαΣοΚ, να δώσουν μια άλλη πολιτική στην χώρα.

Ο κ. Τσίπρας, νωρίτερα είχε κατηγορήσει τον Πρωθυπουργό της χώρας Γιώργο Παπανδρέου ως «πειθήνιο και υποτακτικό σε δύσκολες ώρες για την χώρα» και τα ΜΜΕ ως «δελτία ειδήσεων των εθνικών εργολάβων που στοχεύουν στην αποβλάκωση της χώρας, στηρίζοντας μια επικίνδυνη Κυβέρνηση που κάνει επιλογές λαίλαπας, μια λαίλαπας που σκόρπισε στην χώρα απογοήτευση και κατάθλιψη».

Ο κ. Τσίπρας, που ζήτησε συνεργασία όλης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με δημοψηφίσματα κατά των Μνημονίων, χαρακτήρισε το Μνημόνιο ως τον δρόμο που οδηγεί σε χρεοκοπία την χώρα.

«Επί 10 μήνες το Μνημόνιο διαψεύδει με αριθμούς, ότι αποτελούσε την προοπτική αποφυγής της χώρας από την χρεοκοπία, αλλά αποδεικνύεται ότι αυτό θα μας οδηγήσει στην χρεοκοπία. Πριν 10 μήνες μιλούσαμε για χρέος 110% του ΑΕΠ και σήμερα για 160%. Με τέτοιο χρέος δεν υπάρχει σωτηρία και πρέπει να αλλάξει η πολιτική. Το Μνημόνιο ως … φάρμακο, αποδείχθηκε πιο καταστροφικό από την …ασθένεια. Υπάρχει αδιέξοδο και μας οδηγεί το Μνημόνιο στον στόχο του που ήταν εξ΄ αρχής, η διάλυση της Ελληνικής κοινωνίας και να βάλουν οι Ευρωπαίοι τοκογλύφοι και η Εθνική διαπλοκή, στο χέρι την δημόσια περιουσία της χώρας. Οι πρώτοι για να πάρουν πίσω στο πολλαπλάσιο χρήματα που δανείσανε και οι δεύτεροι, ακόμη μεγαλύτερα κέρδη».

Για την εκποίηση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις ευρώ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «σε 30 χρόνια, ο δικομματισμός, σχεδόν ιδιωτικοποίησε τα πάντα και είχε έσοδα 18 δις ευρώ και τώρα ισχυρίζεται πως θα έχει 50 δις ευρώ σε 3 χρόνια. Σε αυτό το μεγάλο φαγοπότι που ετοιμάζεται με λεία τον ορυκτό πλούτο και την ενέργεια της χώρας, υπήρξαν αντιδράσεις ΜΜΕ που οδήγησαν νύχτα με …πιτζάμες τον κ. Πεταλωτή να κάνει δηλώσεις. Αντιδράσεις γιατί ήταν έξω από την συνεννόηση οι εθνικοί εργολάβοι των ΜΜΕ και το έμαθαν από την Τρόϊκα. Όταν μπήκαν στην συμφωνία, τα 50 δις, παρουσιάστηκαν ως …σωτηρία της χώρας» και πρόσθεσε «είμαστε σερ πόλεμο και δεν μπορεί στην πρώτη γραμμή να στέλνονται μόνο οι εργαζόμενοι και οι άλλοι στα μετόπισθεν να συνεχίζουν την κερδοσκοπία. Δεν νοείται η χώρα να χρεοκοπεί για 350 δις ευρώ και οι καταθέσεις Ελλήνων σε Τράπεζες της Ελβετίας να είναι 600 δις ευρώ. Δεν νοείται οι φόροι των εφοπλιστών να είναι συνολικά στην Ελλάδα πρώτη δύναμη σε εμπορικό στόλο, λιγότεροι από το ποσό που προέρχεται από την ΄΄πράσινη κάρτα΄΄ των μεταναστών και να δηλώνεται πως υπάρχουν 24 δις ευρώ ανείσπρακτα από το κράτος. Οφειλές από έχοντες, αφού από τους μη έχοντες εισπράττονται. Είναι όπως με τις Τράπεζες. Αν χρωστάς 5.000 ευρώ είναι δικό σου το πρόβλημα, αν χρωστάς 5 δις ευρώ, είναι πρόβλημα της Τράπεζας»…

Ο κ. Τσίπρας, περιέγραψε με μελανά χρώματα και το άμεσο μέλλον των αγροτών, τονίζοντας πως «εγκαταλείπεται η αγροτιά και δεν υπάρχει σχέδιο οποιασδήποτε μορφής αναπτυξιακής πορείας».

Για την καταστροφή στην Ιαπωνία, ανέφερε πως «ήταν ύβρις των Ιαπώνων απέναντι στην Ιστορίας τους, όταν ως λαός, ξέρανε πολύ καλά τι σημαίνει πυρηνική ενέργεια και ποντάρανε σε αυτή. Ας ελπίσουμε η ανθρωπότητα να αντιλήφθηκε, να έβαλε μυαλό και δεν θα υπερισχύσει και πάλι της υγείας το κέρδος».

Για την επιχείρηση του ΝΑΤΟ στην Λιβύη, έκανε λόγο για οικονομική κρίση που «γεννά» πολέμους και για απειλή πολέμου στην γειτονιά της Ελλάδας. «Το αγαπημένο μέχρι χθες παιδί χωρών του ΝΑΤΟ, έγινε το κακό παιδί. Έχουμε πικρή πείρα από Γιουγκοσλαβία και Ιράκ από τους ΄΄ προστάτες΄΄ και μόνο η ονομασία της στρατιωτικής επιχείρησης στην Λιβύη με την ονομασία ΄΄Αυγή της Οδύσσειας΄΄ , δείχνει τι σχεδιάζεται. Μια Οδύσσεια που είναι στην αρχή της. Μια Οδύσσεια που η Ελλάδα, έσπευσε να συμμετάσχει ενεργά μετά από πολλά χρόνια από τον πόλεμο στην Βόρεια Κορέα. Οι Έλληνες στρατιώτες που ορκίστηκαν να φυλάνε τα σύνορα της χώρας, πολεμούν στην Λιβύη και ζούμε τις πιο συγκλονιστικές στιγμές μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, καλώντας την Κυβέρνηση να αποσύρει τις δυνάμεις της από αυτόν τον πόλεμο.
























http://www.trikalanews.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!