tromaktiko: Την αξιοποίηση του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου διεκδικεί ο Δήμος Ζακυνθίων

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Την αξιοποίηση του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου διεκδικεί ο Δήμος Ζακυνθίων



Ένα από τα λίγα ενδιαφέροντα, από αρχιτεκτονικής άποψης, κτίρια στην πόλη της Ζακύνθου...
που εδώ και 10 χρόνια έχει εγκαταλειφθεί από την Εργατική Εστία, διεκδικεί ο Δήμος, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την διάσωση της τοπικής κληρονομιάς.

Πρόκειται για το κτίριο του Εργατικού Κέντρου στο κέντρο της πόλης που αναγέρθηκε πριν από πολλές δεκαετίες με σχέδια του καθηγητή Διονύση Ζήβα. Το κτίριο εγκαταλείφθηκε μετά από γνωμάτευση μηχανικού του Οργανισμού ότι έχει έλλειμμα στατικής επάρκειας.

Η γνωμάτευση αυτή όμως αμφισβητείται από τους εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου στη Ζάκυνθο επειδή - όπως ισχυρίζονται - η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε δεν ήταν η ενδεδειγμένη.

Για την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού Εργατικού Κέντρου, συγκλήθηκε σύσκεψη σήμερα στη Ζάκυνθο με πρωτοβουλία του Δήμου. Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν, εκτός από τον Αντιδήμαρχο Διονύση Κυβετό και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Αρμένη που συγκάλεσαν την σύσκεψη, ο Βουλευτής Δημ. Βαρβαρίγος, ο Αντιπεριφερειάρχης Διον. Μυλωνάς, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανακοινώθηκε ότι υπήρξαν έλεγχοι και από άλλους φορείς, εκτός της Εστίας, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο, η Πολεοδομία Ζακύνθου, αλλά και το ΥΠΕΧΩΔΕ που απέστειλε κλιμάκιο, οι οποίοι απέδειξαν ότι το κτίριο δεν έχει πρόβλημα στατικότητας, αλλά απλά χρειάζεται συντήρηση.

Για το ζήτημα δεσμεύτηκε πως θα κάνει ενέργειες ο Βουλευτής Δημήτρης Βαρβαρίγος, ο οποίος δήλωσε πως περιμένει όλα τα στοιχεία και τα έγγραφα που υπάρχουν γύρω από την υπόθεση προκειμένου να θέσει το θέμα στο αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας αλλά και στη Διοίκηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!