tromaktiko: Ο απρόβλεπτος Μουαμάρ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ο απρόβλεπτος Μουαμάρ



Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά στην περίπτωση του Μουαμάρ Καντάφι. Ψυχίατροι και ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας συμφωνούν ότι πρόκειται για έναν παράξενο άνθρωπο, ωστόσο υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατο να προβλεφθούν οι επόμενες...

κινήσεις του, δεδομένου ότι η ψυχική κατάσταση ατόμων σαν τον Καντάφι είναι μοναδική και κατ’ επέκταση πλήρως απρόβλεπτη.
Ο Λίβυος συνταγματάρχης από την πλευρά του, αν και φαίνεται ότι εξετάζει σοβαρά μαζί με τον πρόεδρο του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα, το ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβεζ, έδωσε εντολή χθες στις στρατιωτικές του δυνάμεις να συνεχίσουν για δεύτερη ημέρα τον βομβαρδισμό των λιμένων εξαγωγής πετρελαίου που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών. 

Οπως αποκάλυψαν πηγές ασφαλείας από τον Νίγηρα, το Μαλί, την Αλγερία και την Μπουρκίνα Φάσο μάλιστα, ο Μουαμάρ Καντάφι έχει στρατολογήσει ήδη 800 Τουαρέγκ από τις χώρες αυτές για να αντιμετωπίσει τους εξεγερμένους. Χθες εξάλλου, η Μπιγιονσέ αποκάλυψε ότι τα χρήματα -άγνωστο πόσα- που πληρώθηκε για μια εμφάνισή της σε πάρτι του Καντάφι, τα έδωσε σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Ενοικιάζεται η μεζονέτατου Καντάφι

Γιατί τελικά δεν πούλησε τη βίλα στο Λονδίνο ο γιος του συνταγματάρχη.

Δεν το πουλάει τελικά το σπίτι στο Λονδίνο ο γιος του Καντάφι, όχι επειδή δεν θέλει, αλλά επειδή δεν βρίσκει αγοραστή. Ο γιος του συνταγματάρχη, Σαΐφ αλ-Ισλάμ, είχε αναθέσει την πώληση του πολυτελούς σπιτιού του στο προάστιο Χάμπστεντ Γκάρντεν έναντι 12,8 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο δεν υπήρξε αγοραστικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα λοιπόν με το δίκτυο Al Arabiya αποφάσισε τελικά να το νοικιάσει έναντι 11.400 ευρώ τον μήνα, ποσό που όπως σχολιάζουν τα ξένα ΜΜΕ είναι ικανό να ζήσει 79 οικογένειες της Λιβύης.

Η απόφαση του Σααΐφ αλ-Ισλάμ να νοικιάσει τελικά αντί να πουλήσει το σπίτι, οφείλεται εν μέρει και στις συνεχιζόμενες αναταραχές στο εσωτερικό της χώρας, που ίσως αναγκάσουν την οικογένεια Καντάφι να αλλάξει τόπο διαμονής. Πολλοί εικάζουν μάλιστα ότι μπορεί να θέλησε να κρατήσει το σπίτι σε περίπτωση που οι Καντάφι έρθουν αντιμέτωποι με την εξορία.

Οπως αναφέρει το μεσιτικό γραφείο που έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις, το σπίτι που βρίσκεται σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το κέντρο του Λονδίνου, είναι τριώροφο και διαθέτει μια master κρεβατοκάμαρα και επτά απλά υπνοδωμάτια. Διαθέτει επίσης πισίνα, μεγάλο κήπο, ιδιωτική αίθουσα προβολής, σάουνα, δύο σαλόνια και δύο τραπεζαρίες, ενώ είναι εξοπλισμένη με ασανσέρ και σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.

Ο 39χρονος γιος του Καντάφι είχε αγοράσει το σπίτι το 2009 μέσω του μεσιτικού γραφείου Capitanna Seas, που έχει την έδρα του στον φορολογικό παράδεισο των Παρθένων Νήσων, στην τιμή των 11,6 εκατομμυρίων ευρώ


espressonews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!