tromaktiko: Λευκωσία: Ποινική δίωξη για απόπειρα δωροδοκίας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Λευκωσία: Ποινική δίωξη για απόπειρα δωροδοκίας σε ποδοσφαιρικό αγώνα



Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται η πρώτη σοβαρή υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Μετά από καταγγελία του τερματοφύλακα της Δόξας Κατοκοπιάς, Ζόλταν Νάγκι, ένα... πρόσωπο-παράγοντας ποδοσφαίρου διώκεται ποινικά για απόπειρα δωροδοκίας με τέσσερις χιλιάδες ευρώ, με σκοπό να έχει μειωμένη απόδοση. Δεύτερη καταγγελία που αφορά και πάλι απόπειρα δωροδοκίας ποδοσφαιριστή διερευνάται και σύντομα θα υπάρξει κατάληξη.

Ο φάκελος της καταγγελίας του τερματοφύλακα της Δόξας παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Αστυνομία στον Γενικό Εισαγγελέα με εισήγηση την ποινική δίωξη ενός προσώπου.

Ο «Φ» επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτό, ο οποίος επιβεβαίωσε πως οι ανακριτές εισηγήθηκαν πως υπήρχε το υπόβαθρο για ποινική δίωξη ενός προσώπου που θεωρείται ύποπτο. Σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό, ο Γενικός Εισαγγελέας επέστρεψε το φάκελο στην Αστυνομία με οδηγίες για καταχώρηση ποινικής δίωξης, του προσώπου που κατονομάζεται ότι αποπειράθηκε να δωροδοκήσει τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

Η καταγγελία είχε υποβληθεί στις 5 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τον Νάγκι, δέχτηκε την προηγούμενη τηλεφώνημα από ένα πρόσωπο, προκειμένου να έχει μειωμένη απόδοση στο παιγνίδι με την Αλκή.

Δεύτερη καταγγελία που διερευνάται, αφορά απόπειρα επηρεασμού του τερματοφύλακα του Διγενή Μόρφου, Αλέ Μοτρίμας. Η Αστυνομία, σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό, συνεχίζει τις έρευνες και ανακρίσεις της και σύντομα ο φάκελος και αυτής της υπόθεσης θα οδηγηθεί ενώπιον του Γ. Εισαγγελέα για οδηγίες.

Ο τερματοφύλακας, ο οποίος έχει προβεί σε γραπτή καταγγελία, υποστηρίζει ότι συναντήθηκε σε καφετέρια στη Λευκωσία με ποδοσφαιριστή του Ονήσιλου Σωτήρας, ο οποίος του πρότεινε χρήματα για να έχει μειωμένη απόδοση στον αγώνα μεταξύ των ομάδων τους. Του πρότεινε, όπως ισχυρίζεται, χίλια ευρώ προκαταβολή και άλλες επτά χιλιάδες μετά τον αγώνα και εφόσον έχανε η ομάδα του.

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ονήσιλου Σωτήρας, διέψευσε τον ποδοσφαιριστή και τον κάλεσε σε δημόσια απολογία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!