tromaktiko: Η Ορχήστρα των Λαχανικών!

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Η Ορχήστρα των Λαχανικών!



Είναι µουσικάρες και έχουν αποκτήσει παγκόσµια φήµη, αφού καθηλώνουν το κοινό χρησιµοποιώντας ως µουσικά όργανα καρότα, κολοκύθες, πράσα και αγκινάρες!
Το όνοµα του εντεκαµελούς συγκροτήµατος είναι «The Vienna Vegetables Orchestra» και - όπως µαρτυρά και το όνοµά τους - πηγή της έµπνευσής τους είναι η γενέθλια πόλη τους, η Βιέννη, πόλη που είναι συνώνυµη µε τη µουσική.

Η ιδέα να χρησιµοποιήσουν φρέσκα αλλά και αποξηραµένα λαχανικά ως µουσικά όργανα τους ήρθε ένα βράδυ µαγειρεύοντας…Ένα από τα µέλη του συγκροτήµατος έφτιαχνε σάλτσα και το µουσικό αυτί του έπιασε τον αδιόρατο θόρυβο που κάνει η ντοµάτα όταν την τεµαχίζεις. Μετά την ντοµάτα άρχισαν να πειραµατίζονται και µε άλλα λαχανικά αλλά και µε όσπρια και βέβαια ως µουσικοί άρχισαν να τα προσαρµόζουν. Η Ορχήστρα των Λαχανικών χρησιµοποιεί τα καρότα ως φλάουτα, τις κολοκύθες ως µπάσο, τη σελινόριζα για µπόνγκος, ρίζες για µπακέτες κρουστών, τα κρεµµύδια, τα πράσα, τις πιπεριές, ακόµα και ως βιολιά! Όπως λένε, αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι τα λαχανικά έχουν την ιδιότητα να βγάζουν πολύ ξεχωριστούς και ιδιαίτερους ήχους, που κανένα µουσικό όργανο ή άλλο υλικό δεν µπορεί να αποδώσει. Τα µέλη της Ορχήστρας των Λαχανικών, προκειµένου τα όργανά τους να είναι φρέσκα και να έχουν εξαιρετική απόδοση, επισκέπτονται πριν από κάθε συναυλία τη λαϊκή αγορά και επιλέγουν µε προσοχή τα λαχανικά τους, που πρέπει να είναι πρώτης ποιότητας! Αµέσως µετά κάνουν τις κατάλληλες τροποποιήσεις και στη συνέχεια µε τα φρεσκότατα µουσικά τους όργανα ανεβαίνουν στη σκηνή και αποθεώνονται.
Τα µέλη της ορχήστρας έχουν φροντίσει ώστε τα λαχανικά να µην πηγαίνουν στον σκουπιδοτενεκέ µετά το τέλος της συναυλίας. Έτσι τα κοµµάτια των λαχανικών που αφαιρούν κατά τη διαδικασία κατασκευής των οργάνων δεν τα πετάνε, αλλά τα κάνουν λαχανόσουπα, την οποία προσφέρουν µετά τα κοντσέρτα στους θεατές. Τα όργανα - λαχανικά τα µοιράζουν επίσης στους θεατές και στην περίπτωση που κάποιο περισσέψει οδεύει για κοµποστοποίηση.
Η «Vienna Vegetables Orchestra» είναι µοναδική στον κόσµο αφού, όπως λένε τα µέλη της, γνωρίζουν µόνον έναν σολίστα µουσικό που χρησιµοποιεί λαχανικά, ο οποίος βρίσκεται στην Αυστραλία. Όπως λένε, όµως, επί της ουσίας υπάρχουν εκατοµµύρια ορχήστρες λαχανικών σε ολόκληρο τον κόσµο, αρκεί κάποιος να κάνει µια βόλτα σε οποιαδήποτε λαϊκή αγορά και να ακούσει µε προσοχή τους λεπτούς ήχους που βγάζουν όλα τα λαχανικά. Άλλωστε, όπως επισηµαίνουν, δεν υπάρχουν µόνον ορχήστρες λαχανικών, αλλά και παπουτσιών και ψωµιών, ακόµα και αυτοκινήτων, αρκεί κανείς να έχει το ταλέντο του µουσικού ή του υποψιασµένου ακροατή.



http://www.topontiki.gr/article/14474






     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!