tromaktiko: Τη νομιμοποίηση των μεταναστών απεργών πείνας ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Τη νομιμοποίηση των μεταναστών απεργών πείνας ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα



Από τη συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα με τον Κάρολο Παπούλια
Τη νομιμοποίηση των 300 μεταναστών απεργών πείνας ζήτησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη...
 συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Η κ.Παπαρήγα εξέφρασε την αγωνία της για το πώς θα εξελιχθεί το θέμα των απεργών πείνας και κάλεσε την κυβέρνηση «να χρησιμοποιήσει, επιτέλους, το νομικό οπλοστάσιο που διαθέτει ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, να κερδηθεί χρόνος και να επιλυθεί οριστικά».

Πρόσθεσε: «Η θέση μας είναι γνωστή και καθαρή. Ξέρουμε ότι πρέπει να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση, να μην έχει "γινάτι" πάνω σε αυτό το ζήτημα και να τους νομιμοποιήσει».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε χαρακτηρίσει «παγκόσμιο» το πρόβλημα της μετανάστευσης, ενώ η γενική γραμματέας του ΚΚΕ είχε σημειώσει ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί πλέον σε εθνικό επίπεδο.

«Αριθμητικά είναι περισσότεροι οι μετανάστες που πηγαίνουν προς τις χώρες της Ασίας παρά αυτοί που έρχονται στην Ευρώπη. Απλά, τώρα στην Ευρώπη της περισσεύουν εργατικά χέρια και φαίνονται πολλοί» τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκαν ακόμη στη δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας Δίας, μιλώντας για τραγικό περιστατικό. Η κ.Παπαρήγα, μάλιστα, διερωτήθηκε κατά πόσο αυτοί οι αστυνομικοί ήταν επαρκώς έμπειροι ώστε να αντιμετωπίσουν τέτοιους κινδύνους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της κ.Παπαρήγα.

Ειδικά για το θέμα των μεταναστών απεργών πείνας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας κάλεσε την πολιτεία να επιλύσει άμεσα το ζήτημα, καθώς υπάρχει ορατός κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης περισσότεροι από 50 μετανάστες, καθώς ήδη διανύουν την 35η ημέρα απεργίας πείνας.

Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν είναι έντονη αφυδάτωση, αρχόμενη οξεία νεφρική ανεπάρκεια και καρδιακές αρρυθμίες.

«Παίζουμε με τη φωτιά. Είναι τεράστιες οι απειλές για την υγεία και τη ζωή αυτών των ανθρώπων και εγώ προσωπικά είχα ήδη προειδοποιήσει την πολιτεία εδώ και μερικές μέρες ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια επαπειλούμενη ανθρωπιστική καταστροφή» δήλωσε ο Θανάσης Καραμπέλης, ένας από τους γιατρούς που έχουν αναλάβει τη φροντίδα των μεταναστών στο Μέγαρο Υπατία.

in.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!