tromaktiko: Είναι νοσοκομείο αυτό;

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Είναι νοσοκομείο αυτό;



Πρόσφατα νοσηλεύτηκα στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά».Αυτά που είδα και άκουσα με έκαναν να θέλω να παω...
στο υπουργείο υγείας και να τα κάνω όλα γυαλιά καρφιά!

Τεσσερις μέρες και είδα τοσο κόσμο με μια ελπίδα στα μάτια οτι αυτή ειναι η τελευταία φορα που ερχονται στο γκριζο κτιριο για να παλεψουν με την επαρατη νοσο..
Το νοσοκομειο δεν εχει ουτε τραυμαπλαστ να τους δωσει γιατι το υπουργειο υγειας λογο οικονομικης κρισης δεν δινει!!!
Τα γαντια οι γιατροι και οι νοσοκομες τα πληρωνουν απο την τσεπη τους!!!!!!Τα γαντια!! Που αυτα ειναι που τους σωζουν απο το να μην παθουν τιποτα!!!!Βαμβακι??Τι ειναι αυτο??
Δεν αλλαζουν συχνα τα σεντονια γιατι δεν εχουν επαρκη προσωπικο!! Το κτιριο βλεπεις οτι προσπαθουν με ενα βαψιμο να δειχνει πιο προσχαρο( γινεται ομως νοσοκομειο και προσχαρο?? Δεν γινεται!! Προς χαρο μπορει προσχαρο οχι..) αλλα οι τοιχοι, τα πατζουρια και οι πορτες μαρτυρουν την ηλικια του...και δυστυχως ειναι μεγαλη...
Λυπαμαι πολυ που πολλοι ανημποροι οικονομικα (αλλα και στην υγεια τους λογο του καρκινου) ερχονται εδω να πολεμησουν στην κυριολεξια για την ζωη τους και νοσηλευονται με τετοιες συνθηκες...καποιες φορες μαλιστα εξετασεις δεν μπορουν να γινουν μεσα στο νοσοκομειο οποτε πρεπει να τις πληρωσουν απο την τσεπη τους ή να πανε σε αλλο νοσοκομειο να τις κανουν γιατι το κρατος δεν δινει τα απαραιτητα κονδηλια να γινονται μεσα!!!!!
Και να σκεφτει κανεις οτι απο το μισθο καθε εργαζομενου καθε μηνα κρατιουνται χρηματα ωστε να νοσηλευτει σε περιπτωση που χρειαστει σε τετοιου ειδους νοσκομεια!!! Τριτοκοσμικα!! Εαν ομως πεις οτι τα λεφτα που δινεις για την ασφαλεια του ικα θες να τα δωσεις σε καποια ιδιωτικη τοτε δεν εχεις ενσημα για συνταξη. Οποτε αναγκαστηκα πρεπει και να πληρωνεις το ικα (που πρωτα περιμενει να πεθανεις και υστερα σου κλεινει ραντεβου) και καποια ιδιωτικη ασφαλεια για να μπορεις να ευπηρετησε σωστα και απο συγχρονα νοσοκομεια..
Βλεπεις ο καθε κυριος και η καθε κυρια ματσο και ο αντιπροσωπος του λαου οταν πηγαινουν σε καποιο νοσοκομειο να νοσηλευτουν τους κανουν τεμεναδες, τους στρωνουν το κοκκινο χαλι και τους πανε στο καλυτερο δωματιο που ισως διαθετουν (Αυτο βεβαια τυχαινει μια στο εκατομμυριο αφου μονο τοσες φορες δεν πανε σε ιδιωτικο νοσκομειο!!!)...Τσιμουδια ομως δεν θα βγαλουν για το αν καποιες εξετασεις που χρειαζεται να γινουν πρεπει να σταλουν σε αλλο νοσοκομειο ή να πληρωσουν για τις εξετασεις αυτες..Υπαρχει ομως το κοροιδο ο λαος που για τον καθε ανε! προκοπο απο τους 300 πληρωνει ακομα και τον καφε του!! Και ο λογος??απλα για να μας κατακλεβουν και εμεις να καθομαστε και τα δεχομαστε!! Βεβαια απο την αλλη ισως τελικα καλα μας εκαναν στην χουντα!! Και το λενε αυτο και ατομα που εζησαν την χουντα μετα καλα (σχολεια, νοσοκομεια,λιμανια) αλλα και τα ασχημα (τυρανιες, εξοριες ξυλο). Ο ελληνας τελικα ομως θελει βουρδουλα!! Και στην συγκεκριμενη περιπτωση αυτοι που τρωνε στην πλατη μας το μεροδουλι μας αλλα ακομα περισσοτερο ολοι εμεις που ειμαστε τοσο βλακες και χαζοι που τους ψηφιζουμε τοοοσα χρονια!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!