tromaktiko: Αντιπαράθεση για τη λύση που δόθηκε στο θέμα των μεταναστών

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Αντιπαράθεση για τη λύση που δόθηκε στο θέμα των μεταναστών



Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης συνεχίσθηκε σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων η διαμάχη για το θέμα... της λύσης που δόθηκε από την κυβέρνηση για το θέμα των απεργών - μεταναστών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος ζήτησε εκ μέρους του κόμματός του να έλθουν την ίδια ώρα στη Βουλή οι συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να ενημερώσουν το Κοινοβούλιο για ποιο λόγο τροποποίησαν τον ίδιο το δικό τους νόμο, δίνοντας την εντύπωση ότι «είμαστε ένας τόπος μπόσικος σε πιέσεις και εκβιασμούς».

- Αν είναι έτσι τα πράγματα, τότε τίθεται σοβαρότατο ζήτημα λειτουργίας του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και τη ίδιας της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας απάντησε ότι αυτό που πράγματι κατάφερε η σημερινή κυβέρνηση είναι να μη θρηνήσουμε ανθρώπινη ζωή και να διαφυλάξει την κοινωνική ειρήνη.

- Δεν κάναμε βήμα πίσω, ούτε υπάρχει μαζική ή ατομική νομιμοποίηση, τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας, προσθέτοντας ότι η πρόταση είχε τεθεί από τη περασμένη Παρασκευή, κι ότι η μόνη παρεκτροπή είναι να γίνουν οκτώ από δώδεκα τα χρόνια για την άδεια νόμιμης παραμονής.

«Κινηθήκαμε αποκλειστικά στο τρίπτυχο "προστασία της ανθρώπινης ζωής, ευνομία, διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης", ενώ απεγκλωβίσαμε τους απεργούς από αυτούς που έπαιξαν παιχνίδι στην πλάτη τους».

Παρεμβαίνοντας εκ νέου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ζήτησε και πάλι να παρέμβει στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών για να δώσει εξηγήσεις πώς πήρε την πρωτοβουλία κατάργησης του κοινοβουλίου:

«Όλα αυτά λειτουργούν σε βάρος της Δημοκρατίας και του φιλότιμου του Έλληνα. Πώς φθάσαμε σε αυτή την μεγίστη κατάπτωση; Θα σταθούμε εμπόδιο στην προσπάθεια καταδολίευσης του έθνους», κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας σημείωσε ότι πολλοί επιχειρούν να στήσουν πολιτικές καριέρες με τη μισαλλοδοξία, αλλά «ευτυχώς η Δημοκρατική Ελλάδα αντέχει».

Ο κ. Δρίτσας είπε ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι πίσω από αυτά που πρότειναν η ΓΣΕΕ και η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, αλλά και ο Συνήγορος του Πολίτη.

- Βρισκόμαστε σε μία ημέρα που δόθηκε μία λύση σε έναν αγώνα αξιοπρέπειας, κατέληξε ο κ. Δρίτσας, συμπληρώνοντας ότι εντός των ημερών θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόταση νόμου για το μεταναστευτικό.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!